ADO Den Haag met weinig moeite door in bekertoernooi

26 september 2018, 18:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

ADO Den Haag heeft zich woensdagavond zonder al te veel moeite geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De Hagenaren rekenden af met de amateurs van OJC Rosmalen, die met 0-6 werden verslagen. De wedstrijd was voor rust al beslist. Zowel Abdenasser El Khayati als Tomas Necid nam op Sportpark De Groote Wielen twee doelpunten voor zijn rekening.

El Khayati, die op dreef is in de Eredivisie, opende halverwege de eerste helft de score. De middenvelder krulde een vrije trap vanaf een meter of twintig in de kruising. Niet veel later stonden ook de 0-2 en 0-3 op het scorebord. Necid maakte zijn eerste doelpunt in Haagse dienst, Tom Beugelsdijk scoorde even later op fraaie wijze.

Na rust raakte ADO enkele keren het houtwerk, alvorens El Khayati zijn tweede van de wedstrijd maakte. De middenvelder maakte dit seizoen in de Eredivisie al zeven doelpunten en staat na één bekerronde ook al op twee treffers. In de slotfase liep ADO uit naar 0-6 door goals van Sheraldo Becker en wederom Necid. De Hagenaren kunnen zich nu richten op het competitieduel met sc Heerenveen.