Spectaculaire ontknoping bij Marseille, korte invalbeurt Memphis

26 september 2018, 21:04

Olympique Marseille heeft woensdagavond na een spectaculaire ontknoping gewonnen van Strasbourg. De Zuid-Franse formatie van Kevin Strootman leidde lange tijd met 2-1, kreeg vlak voor tijd de gelijkmaker om de oren, maar won in de blessuretijd alsnog met 3-2. Waar Marseille een moeilijke avond kende, daar won Olympique Lyon simpel. Memphis Depay kreeg slechts een paar minuten speeltijd bij de 0-3 zege op Dijon.

Olympique Marseille – Strasbourg 3-2

Het publiek in het Vélodrome heeft zich woensdagavond niet verveeld. De bezoekers uit Straatsburg kwamen brutaal op 0-1, maar via Dimitri Payet en Morgan Sanson werd de achterstand nog voor rust omgebogen naar een voorsprong. Vroeg in de tweede helft werd Jordan Amavi met een rode kaart van het veld gestuurd. De thuisploeg hield de voorsprong vervolgens lange tijd vast, maar vlak voor tijd leek Marseille toch puntverlies te gaan lijden toen Strasbourg op 2-2 kwam. In extremis pakte Marseille door een doelpunt van Valère Germain alsnog de volle buit. Bij de thuisploeg deed Strootman de hele wedstrijd mee.

Dijon – Olympique Lyon 0-3

Niet Memphis, maar de van Celtic overgekomen Moussa Dembélé stond woensdag in de punt van de aanval bij Olympique Lyon. De 22-jarige aanvaller beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet, want binnen twintig minuten scoorde hij twee keer. Martin Terrier besliste het duel door nog voor rust de 0-3 te maken. De bezoekers uit Lyon moesten na iets meer dan een uur spelen met een man minder verder nadat Lucas Tousart van het veld werd gestuurd, maar het deerde de Franse topclub niet. Memphis werd zes minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht, Kenny Tete bleef de hele wedstrijd op de bank.