Jeugdig Ajax rekent simpel af met amateurs van Te Werve

26 september 2018, 22:37   Bijgewerkt: 27 september 2018, 00:12

Zonder echt moeite te doen heeft een vrij jong Ajax zich woensdagavond in Noordwijk geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De nummer twee van de Eredivisie rekende simpel af met tweedeklasser HVV Te Werve: 0-7. Voor Ajax debuteerde onder meer Perr Schuurs, hij fleurde zijn eerste minuten in de hoofdmacht op door de 0-1 voor zijn rekening te nemen. Zijn goal was het startschot voor een makkelijke avond voor Ajax, dat nooit in de problemen kwam.

Op Sportpark Duinwetering in Noordwijk hoopte het uit Rijswijk afkomstige Te Werve (wegens veiligheidsredenen was de locatie aangepast) Ajax vanaf het begin te overrompelen. Althans, zo werd dat stoer gezegd afgelopen maandag. Coach Huib van Oostrom voegde daar wel aan toe dat Te Werve moest genieten en dat dit een vroege kers op de taart van het seizoen zou worden. Voor Ajax was het slechts een duel dat gewonnen moest worden, van amateurs kon een club als Ajax verder alleen maar verliezen.

In de eerste helft had Ajax een moyenne van één doelpunt per tien minuten: na elf minuten viel de openingsgoal, na 39 minuten stond het 0-4. Schuurs, Kasper Dolberg, Donny van de Beek en Labyad maakten de goals voor de Amsterdammers. Schuurs schoot raak uit de kluts, Dolberg ontsnapte aan de buitenspelval, Van de Beek rondde een voorzet eenvoudig af en Laybad kopte met een boog de 0-4 binnen.

Ajax kende na een uur gespeeld te hebben geen genade met Te Werve, want ook in de slotfase schroefde het de score nog op. Gravenberch vond tien minuten voor tijd het net en liet zo de 0-7 aantekenen. Dat was het slotakkoord van de wedstrijd, waarin Ajax geen schade opliep en afgetekend won van de amateurs uit Rijswijk. Te Werve was blij dat het geen tien doelpunten had hoeven incasseren en kon terugkijken op een leuke avond.

Opstelling en beoordelingen*:

Ajax: Kostas Lamprou 6, Rasmus Kristensen 6, Perr Schuurs 7.5, Maximilian Wöber 7, Mitchel Bakker 6, Ryan Gravenberch 6.5, Carel Eiting 7, Donny Van de Beek 7 (60. Jurgen Ekkelenkamp 7), Zakaria Labyad 7.5, Kasper Dolberg 6.5 (74. Dani de Wit -), David Neres 6.5 (46. Noa Lang 6).

Man of the match: Zakaria Labyad

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen