Borussia Dortmund haalt hard uit, Weghorst slechts invaller

26 september 2018, 23:05   Bijgewerkt: 27 september 2018, 00:09

Borussia Dortmund heeft een overtuigende zege in de Bundesliga geboekt. Die Borussen waren veel te sterk voor FC Nürnberg, dat op een 7-0 nederlaag werd getrakteerd. Waar in het Signal Iduna Park volop werd gescoord, daar vielen geen doelpunten bij Mainz 05 tegen VfL Wolfsburg. Bij Wolfsburg kreeg Wout Weghorst slechts een paar minuten speeltijd.

Borussia Dortmund – FC Nürnberg 7-0

Borussia Dortmund slaagde er woensdagavond bijna in om de totale doelpuntenproductie van de eerste vier speelrondes te evenaren. De club van trainer Lucien Favre scoorde in de eerste vier wedstrijden acht keer, tegen Nürnberg werd het net zeven keer gevonden. Marco Reus was de enige speler die twee keer scoorde. Hij maakte voor en na rust een goal. Jacob Bruun Larsen, Achraf Hakimi, Manuel Akanji, Jadon Sancho en Julian Weigl waren de andere doelpuntenmakers.

Mainz – VfL Wolfsburg 0-0

Voor de eerste keer dit seizoen begon Wolfsburg een wedstrijd in de Bundesliga zonder Wout Weghorst in de basis. De van AZ overgekomen spits werd pas acht minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht. Het lukte Weghorst niet om in de slotfase van het duel nog wat klaar te spelen. Daar slaagden de andere spelers - onder wie mede-invaller Jean-Paul Boëtius - gedurende de wedstrijd ook niet in, dus eindigde de ontmoeting precies zoals het begon: met een 0-0 stand op het scorebord.