Ajax gaat tijdens duel met AZ collecteren voor standbeeld Cruijff

27 september 2018, 16:47

Ajax gaat over twee weken collecteren in de Eredivisie voor het standbeeld van Johan Cruijff in Amsterdam. Eerder was er al de mogelijkheid om online geld te doneren, ditmaal worden de supporters van Ajax voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen AZ gevraagd om een bijdrage aan het initiatief, waarbij er geld ingezameld wordt voor een standbeeld van de legendarische nummer 14 in Amsterdam.

Sinds dit seizoen hangt er ook een spandoek in de Johan Cruijff ArenA met de tekst: 'Deze man verdient een standbeeld'. Dat is om aandacht te vragen voor een bijdrage aan het standbeeld: inmiddels is er al veertien duizend euro opgehaald. Eerder werd er tegen Sturm Graz ook al een collecte gehouden. Het doel is om binnen twee seizoenen ook daadwerkelijk een spandoek te kunnen onthullen, in Amsterdam.

"Het staat buiten elke discussie dat Johan Cruijff de beste voetballer is die Ajax en Nederland ooit heeft voortgebracht", vertelde woordvoerder Herjan Pullen bij de start van de actie. "Tevens is hij een inspirator voor ons allemaal. Deze man verdient een standbeeld." Een soortgelijke actie werd in 2011 ook gedaan voor Ajax-icooon Bobby Haarms.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen