AZ bekert simpel verder na zege op Alcides bij rentree Vejinovic

27 september 2018, 18:45

AZ heeft zich donderdagavond zonder problemen geplaatst voor de volgende ronde in de KNVB Beker. Op bezoek bij Alcides kwam de ploeg van John van den Brom geen seconde in de problemen en dankzij een hattrick van Oussama Idrissi vertrokken de Alkmaarders met 0-6 uit Meppel. Extra lichtpuntje was de terugkeer van Marko Vejinovic: de middenvelder speelde een uur mee.

Nadat diezelfde Vejinovic (een meter over) en Ricardo van Rhijn (ruim naast) een vrije trap niet wisten te benutten, was het na ruim een half uur de beurt aan Adam Maher. Bij zijn eerste basisplaats sinds zijn terugkeer bij AZ schoot de middenvelder van ver de 0-3 binnen en besliste daarmee een kwartier voor rust al het duel. Bjørn Johnsen en Idrissi hadden daarvoor al doel getroffen, al had Mats Seuntjens de score moeten openen. Zijn poging ging na zeven minuten echter te ver over.

Naast Vejinovic stonden ook zomeraanwinsten Leon Bergsma en Dorin Rotariu voor het eerst in de basis. Laatstgenoemde maakte vlak voor de pauze nog de 0-4. En hoewel Alcides in het eerste kwartier na rust een paar keer flink gevaarlijk was, vielen ook na de pauze alleen treffers te noteren voor AZ. Na het debuut van de Duitse verdediger Henri Weigelt maakte Idrissi twintig minuten voor het einde na knappe dribbel de 0-5 hoog in de verre hoek en vijf minuten later uit een makkelijk gegeven strafschop ook nog de 0-6.

Daarmee voltooide de aanvaller zijn hattrick en bezorgde hij AZ een makkelijke bekeravond. In tegenstelling tot vele andere BVO's kwam de formatie van Van den Brom geen seconde in de problemen en kon Vejinovic een uur vol maken. Bovendien konden Thomas Ouwejan en Van Rhijn voortijdig gewisseld worden, om zo ook nog wat rust te krijgen in aanloop naar het treffen met PEC Zwolle van komende zondag in de Eredivisie. Achterin zijn de opties voor de Alkmaarders wat krapper dan normaal: tegen Alcides leverde dat echter geen enkel probleem op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen