Lukkien grapt: "Wat is het tegenovergestelde van souverein?"

30 september 2018, 11:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In tegenstelling tot FC Groningen, NAC Breda en Excelsior plaatste FC Emmen zich donderdagavond tegen OFC als Eredivisionist wél voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Overtuigend was het echter allerminst in Oostzaan (1-3 winst) en dat erkende trainer Dick Lukkien ook. "Het was hangen en wurgen en dat mogen we onszelf verwijten. We hebben niet het niveau gehaald wat we willen en wat we kunnen."

Dat was de heldere analyse van de trainer tegenover RTV Drenthe over de moeizame zege. "Wat is het tegenovergestelde van souverein?", glimlachte de coach. "Ik ben op zoek naar verbetering in het spel en dat heb ik niet gezien. Sterker nog, we mochten op bepaalde momenten niet over geluk klagen. Ik kan wel redenen gaan verzinnen, maar dat lijkt dan op een excuus en we moeten niet met excuses komen. We hebben onvoldoende gepresteerd." OFC liet na om de ploeg uit Emmen echt pijn te doen: ze kwamen nog wel tot een eretreffer.

Hoewel Lukkien zeker niet tevreden was, gaat hij wel met FC Emmen de koker in. Een mooi affiche tegen een absolute topploeg hoeft het van de coach niet te worden. "En dan hoop ik in de tweede ronde op een mooie thuiswedstrijd en dan het liefst tegen een club die we kunnen verslaan om weer een ronde verder te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen