Utrecht bezorgt Advocaat goede verjaardag met zege

27 september 2018, 21:34

FC Utrecht heeft zich donderdagavond met veel moeite ontdaan van MVV in de KNVB Beker. De ploeg van de jarige Dick Advocaat (71) speelde in de eigen Galgenwaard zeker niet groots, maar het was net voldoende voor een overwinning op de Limburgers. Een benutte strafschop van Cyriel Dessers - ondanks een rode kaart van Lukas Görtler - en late goal van Nick Venema waren genoeg om zaterdag de koker van de loting in te gaan (2-0).

Ten opzichte van het duel met Feyenoord koos Advocaat, deels noodgedwongen voor wat andere namen. Willem Janssen, Urby Emanuelson (allebei geschorst), Rico Strieder, Sander van de Streek, Simon Makienok, Oussama Tannane en Jean-Christophe Bahebeck (allen geblesseerd) ontbraken namelijk bij de thuisploeg, waar daardoor Emil Bergström en Mark van der Maarel speelden. Leon Guwara was de gelegenheid linksbuiten.

De openingstreffer zorgde ervoor dat FC Utrecht wat beter ging voetballen en er leek geen vuiltje aan de lucht. Toen invaller Lukas Gortler een oliedomme rode kaart pakte na een harde tackle van achteren op Ricardo Ippel, hield iedereen in de Domstad zijn adem in. Maar omdat Joeri Schroijen ruim een minuut later de bal op een volgens arbiter Martin van den Kerkhof agressieve manier de bal afpakte om in te gooien namens de bezoekers óók rood pakte, kon MVV in de slotfase geen gelijkmaker meer produceren.

Diep in blessuretijd maakte Nick Venema aan alle onzekerheid een einde door de 2-0 binnen te schieten. En dus bezorgt FC Utrecht trainer Advocaat een prettig verjaardagscadeautje - namelijk de volgende ronde -, al had de verpakking wel wat mooier gekund tegen de ploeg uit de Eerste Divisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen