Ook Anderlecht gaat af in beker in België met 0-3 verlies

27 september 2018, 22:41

Nadat het geplaagde Standard Luik (tegen Knokke) en Club Brugge (tegen Deinze) al uit de beker vlogen tegen amateurploegen, heeft ook Anderlecht voor een enorme blamage gezorgd in de Belgische beker. De formatie van Hein Vanhaezebrouck, die toch al niet in grootse vorm verkeert, kreeg met 0-3 (!) klop van tweedivisionist en tevens streekgenoot Union Sint-Gillis. Daarmee is het de derde topclub die al in de voor hen eerste ronde uit de beker ligt.

"We zijn gewaarschuwd. Daarom wil ik niet mijn ploeg omgooien, want ik wil zeker winnen", sprak Vanhaezebrouck voorafgaand aan het duel nog. En hoewel zijn ploeg sterk opende en via onder anderen Sven Kums wat kansen kreeg, bleven de bezoekers vrij simpel overeind. Sterker nog: in het eerste half uur ontsnapte Anderlecht al twee keer aan een acherstand, nadat Serge Tabekou het aluminium raakte. Vlak voor rust schoot Sikou Niakate de bezoekers alsnog op voorsprong, met een poging in de hoek.

In het tweede bedrijf hield Union de verdedigende stellingen aan, maar Anderlecht vond daar geen passend antwoord op. Wat Vanhaezebrouck ook probeerde en wie hij ook wisselde, de bezoekers bleven veel gevaarlijker, maar scoorden counter op counter niet. Pas toen keeper Frank Boeckx geheel onnodig uitkwam, kon opnieuw Niakaté scoren. Met nog twintig minuten voor tijd besliste hij het duel in feite.

Niet veel later maakte de spits ook nog de derde goal, waarmee hij Anderlecht een forse tik bezorgde. En dat is niet de eerste voor de topploeg: eerder kwam het al drie duels niet op rij niet tot winst in de Belgische Jupiler Pro League (waarin het afgelopen week wel moeite won van Standard Luik) en verloor het in de eerste groepswedstrijd van de Europa League van Spartak Trnava. Een hoop zorgen voor coach Vanhaezebrouck.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen