NAC Breda is na vele jaren eindelijk weer uit de schuldenlast

28 september 2018, 00:03

Eindelijk is er weer even goed nieuws voor NAC Breda: de club is na vele jaren eindelijk weer helemaal schuldenvrij. Donderdagavond werd tijdens de aandeelhoudersvergadering bekend gemaakt dat de schuld definitief is weggewerkt. Met vele bezuinigingen en saneringen is het de Parel van het Zuiden weer gelukt om alles financieel op de rit te krijgen.

'Als gevolg van het positieve netto resultaat over seizoen 2017/2018 is het eigen vermogen van Huishoudstermaatschappij NAC Breda B.V. verbeterd van -€610.000 naar €53.000. De club is ontzettend trots dat het ingezette beleid eerder dan verwacht zijn vruchten heeft afgeworpen met het positieve eigen vermogen als fantastisch resultaat', laat de club weten in een statement.

Dat is vermoedelijk ook de reden dat de club gaat kijken of het het Rat Verlegh Stadion kan gaan kopen van de gemeente. De club krijgt een optie voor 5,5 miljoen euro om het stadion over te nemen. BN/De Stem meldde donderdag nog over die deal dat er 'nauwelijks protest was' bij de andere geïnteresseerden. "Eén informatief telefoontje waarin een partij wilde weten hoe het nou zit. That's it'', aldus wethouder Paul de Beer.

NAC kwam van de schuld af door te zorgen voor meer inkomsten via de sponsoren (+€103.000), wedstrijdbaten (+€64.000) en merchandise (+€53.000). Het positieve netto resultaat over afgelopen seizoen was al met 663.000 euro, wat zorgde voor de groene cijfers. En dat is eindelijk weer eens positief nieuws voor de Brabantse club: sportief verloopt het seizoen vooralsnog zeer moeizaam.

Met Mitchell van der Gaag wilde de club juist de weg omhoog inzetten, maar veel spelers vertrokken en vervangers werden niet voldoende gehaald. Daardoor staat de club op de zeventiende plaats in de Eredivisie - dankzij meer doelpunten voor dan FC Groningen niet op de laatste. Tot overmaat van ramp ging het deze week ook in de KNVB Beker mis: er werd verloren van RKC Waalwijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen