Van der Gaag baalt van gang van zaken: "Dit lost niks op"

28 september 2018, 17:19

Mitchell van der Gaag had zijn handen al meer dan vol aan het voetbaltechnische gedeelte bij NAC Breda, maar heeft er vrijdag nog een zorg bij gekregen. De club besloot om technisch directeur Hans Smulders te slachtofferen, waarna ook algemeen directeur Justin Goetzee vertrok. Van der Gaag baalt van de gang van zaken.

Vrijdagochtend kreeg de coach het nieuws te horen. Tegenover Voetbal International gaat hij eerlijk in op de situatie. "Het is heel onwerkelijk allemaal", vindt hij. "Ik ben net drie maanden bezig hier... Ik ben zelf kritisch genoeg, maar dit lost niks op: op de korte termijn zéker niet. Dat heb ik ook gezegd. Ik heb mijn mening gegeven en verder kan ik weinig doen."

"Ik heb ook met de ervaren jongens apart gezeten om het erover te hebben. Kijk, wij zijn allemaal gehaald door Hans, en ze hebben het erover dat hij geen kwaliteit heeft gehaald. Dat zijn wij dus. Dat besef is er heus wel. Na de bekernederlaag bij RKC Waalwijk hebben we met de supporters gezeten. Dat was emotioneel, maar met respect. Ik ben er om de druk weg te houden bij de spelers, maar het is goed dat we met zijn allen deze verantwoordelijkheid hebben genomen."

Normaliter wordt in de voetbalwereld de trainer geslachtofferd als het minder gaat, maar bij NAC is de schuld dus bij de technisch directeur neergelegd. "Het is best een vreemd gevoel dat Hans geslachtofferd wordt en niet de trainer", vindt Van der Gaag. "Ik ben ook verantwoordelijk. Ik zie wel mogelijkheden om het nog om te draaien en zal altijd doorgaan en nooit opgeven. Ik wil dit voor elkaar krijgen. Over mijn positie is niets gezegd."

NAC heeft slechts drie punten verzameld in zes wedstrijden. Zaterdagavond komt koploper PSV bovendien op bezoek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen