Real weken zonder Marcelo, Umtiti maanden 'out' bij Barça

28 september 2018, 14:53

Real Madrid moet het de komende weken stellen zonder verdediger Marcelo. De Braziliaan staat enkele weken langs de kant met een kuitblessure en moet daardoor de Madrileense derby, die dit weekend op het programma staat, in elk geval missen. Concurrent FC Barcelona moet centrumverdediger Samuel Umtiti liefst drie maanden missen met knieproblemen.

Dat hebben beide clubs bevestigd via de officiële kanalen. Marcelo viel uit in de wedstrijd die De Koninklijke met 3-0 verloor van Sevilla. Naar verwachting is hij zo'n twee weken uit de roulatie bij Real, waardoor El Clásico niet in gevaar komt voor de verdediger. Hetzelfde geldt ook voor middenvelder Isco, die langs de kant staat met een blindedarmontsteking en op 28 oktober vermoedelijk ook net weer fit is.

Voor Umtiti is dat duel niet haalbaar. De verdediger speelde tegen CD Leganes deze week nog wel negentig minuten mee (2-1 verlies), maar kwam niet ongehavend uit de strijd. Vermoedelijk ligt de Fransman enkele maanden uit de roulatie met een kniekwetsuur, zo liet trainer Erneso Valverde weten. Tegen Tottenham Hotspur in de Champions League was hij voor komende week overigens sowieso al geschorst na zijn rode kaart tegen PSV.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen