Groningen moet door: "Lijkt me duidelijk dat ik niet vrolijk ben"

28 september 2018, 14:53

Het zijn loodzware tijden voor FC Groningen. In de Eredivisie staat de ploeg met drie punten uit zes wedstrijden gedeeld laatste en donderdag werd er in de KNVB Beker ook nog verloren van FC Twente. Danny Buijs richt het vizier nu op de wedstrijd van zondag tegen FC Utrecht, maar gemakkelijk gaat dat niet.

Daags na het 0-2 verlies tegen Twente schoof Buijs aan voor de persconferentie voor het duel van zondag met Utrecht. "Het lijkt me duidelijk dat ik momenteel niet vrolijk ben. Dat is erg logisch na zo'n wedstrijd. Met name de manier waarop we wegzakken in de tweede helft was FC Groningen onwaardig", vindt Buijs.

Groningen scoorde pas twee keer in dit seizoen en kreeg al dertien goals tegen. "Het doelsaldo zegt in dat opzicht genoeg," aldus Buijs. "Twee doelpunten vóór is te weinig, al helpt het natuurlijk niet mee dat er twee aanvallers (Mahi en Cassierra – red.) geblesseerd zijn. De tweede helft tegen Twente was van onze kant het slechtste wat ik in de afgelopen weken heb gezien. We krijgen hiermee weer een tik te verwerken, maar zullen ons nu toch volop moeten richten op zondag."

Misschien is er tegen Utrecht wat te halen, aangezien die ploeg ook slecht is gestart. "Met vijf punten uit zes wedstrijden heeft FC Utrecht ook een moeilijke start", weet Buijs. "Utrecht is normaal gesproken een ploeg die thuis hoort in de top-6. Ze spelen nu 4-3-3 en dat past bij de kwaliteiten die in hun selectie zitten. Sinds afgelopen zondag hebben ze met Dick Advocaat een nieuwe trainer voor de groep. Het is mooi een man te treffen met zo'n staat van dienst. Hij zal zeker nog successen gaan boeken, maar dat hoeft wat mij betreft niet komende zondag al te beginnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen