Koster houdt vast aan keuze voor Wellenreuther als eerste keeper

28 september 2018 – Adrie Koster houdt Timon Wellenreuther 'gewoon' als eerste keeper van Willem II. Hoewel Mattijs Branderhorst weer helemaal is hersteld van zijn zware blessure, houdt de oefenmeester van de Tilburgers vast aan de Duitse goalie. "Branderhorst is nog niet op het niveau dat voor competitiewedstrijden nodig is. Daar is hij het zelf overigens mee eens. We zien dat hij er lange tijd uit is geweest en nog een stapje moet maken."

Koster houdt vast aan keuze voor Wellenreuther als eerste keeper

Dat vertelt de trainer op de clubsite over de keeper, die tegen FC Volendam (1-2 winst) in de KNVB Beker wél onder de lat stond. Verder zijn Dimitris Kolovos, Karim Coulibaly, Jordens Peters (allen langdurig geblesseerd) en Aras Özbiliz (hamstringklachten) niet van de partij tegen De Graafschap. Diego Palacios is een twijfelgeval bij de Tilbrgers. Koster: "Diego heeft last van zijn voet."

Na twee zeges, twee remises en twee nederlagen is Koster tevreden over de Eredivisie-start, maar hij ziet dat het nog beter kan. "Het team moet leren om krachten te doseren en wedstrijden eerder in het slot te gooien. Als je op de juiste momenten wat gas terugneemt en op balbezit gaat spelen, komen er vanzelf ruimtes die je kan benutten", aldus Koster.

Eredivisie

gerelateerd