Advocaat met Utrecht naar Groningen: "Wij moeten óók"

28 september 2018, 15:56

FC Groningen en FC Utrecht zijn twee teams die de wind nog niet echt in de zeilen hebben in de Eredivisie. Beide clubs staan teleurstellend laag in het klassement en hopen zondag tegen elkaar te profiteren. Dick Advocaat beseft dat de druk ook op zijn ploeg ligt.

Bij Groningen, dat pas drie punten heeft en ook uitgeschakeld is in de beker, is het hommeles. Utrecht heeft echter pas twee punten meer. "Dus als zij winnen, is de crisis daar niet zo hard en zou die er ook bij ons moeten komen", zegt Advocaat tegen het Algemeen Dagblad. "We moeten resultaat neerzetten en niet te veel kijken naar wat er in Groningen gebeurt. We weten dat óók wij moeten."

De eerste anderhalve week van Advocaat als coach van Utrecht is voorbij. 'Hoogtepunt' van die periode was de winst op MVV in de beker. "Ik heb een groep gezien die graag wil", zegt Advocaat. "Het voetbal moet sowieso beter en we zijn nog een beetje zoekende naar de samenwerking. De juiste formatie hebben we in mijn ogen nog niet. Dat duurt wat langer. Gisteren was niet geweldig, maar de jongens toonden wel een goede instelling. De afgelopen twee wedstrijden waren leerzaam. We misten – en dat is geen excuus – gisteren toch vijf, zes spelers en niet de minste. Die gaan geleidelijk weer spelen en trainen. Zonder dat het punten mag kosten, heeft dat wel tijd nodig."

Lees ookGroningen moet door: "Lijkt me duidelijk dat ik niet vrolijk ben"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen