De Ligt: "Makkelijk waarop iedereen Ten Hag afbrandde"

28 september 2018, 19:32

Matthijs de Ligt vindt de kritiek op Erik ten Hag voor zijn keuzes tegen PSV 'makkelijk'. Omdat de aanvoerder van Ajax geblesseerd was, koos Ten Hag voor het centrale duo Frenkie de Jong met Daley Blind. Dit pakte in de Eredivisie-topper niet goed uit met als gevolg negatieve reacties aan het adres van Ten Hag.

"Ik vind dat redelijk makkelijk", zegt De Ligt in gesprek met Ajax TV. "Na een wedstrijd praten is altijd makkelijk, helemaal na een 3-0 verlies tegen PSV. Iedereen heeft dan zijn woordje wel klaar. Het is gebeurd. Hij maakt een keuze en het is niet eens zo dat je door die keuze verliest. Hoe veel kopgoals of assists heeft De Jong gehad vanuit momenten met Frenkie? Heel weinig. Natuurlijk vallen sommige keuzes te betwisten, maar het is wel makkelijk waarop iedereen hem afbrandde."

De Ligt keert zaterdag tegen Fortuna Sittard terug van zijn knieblessure. "Ik voel me fit en heb geen last meer van mijn knie. Ik ben weer klaar om op het veld te staan. Ik denk dat ik negentig minuten kan spelen, aan het ritme zal het niet liggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen