Niet RvC van NAC maar aandeelhouders stuurden Smulders weg

28 september 2018, 20:29

De aandeelhouders van NAC Breda hebben technisch directeur Hans Smulders de wacht aan gezegd. Niet de raad van commissarissen, aldus RvC-voorzitter Joost Gielen. De raad van commissarissen wilde de tijd nemen en niet onder druk van emotie beslissingen nemen. "Die tijd is ons helaas niet gegund", aldus Gielen.

"Ik mag hopen dat de aandeelhouders zich realiseren dat ze ons advies genegeerd hebben", zegt de preses tegen BN/DeStem. Omdat algemeen Justin Goetzee solidair was aan Smulders pakte hij zijn biezen. Gielen: "Ik wist dat onze algemeen directeur consequenties zou verbinden aan het besluit van de aandeelhoudersvergadering, dat wist ik. Daar heb ik ze op gewezen. Ik wist wat voor onrust dat teweeg zou brengen. Niet zozeer het vertrek van Hans, dat is kennelijk ook een emotie die bij de meeste supporters lijkt te leven. Maar wel de effecten daarvan en het moment; dat realiseer ik mij terdege."

De twintig aandeelhouders verweten Smulders dat hij op eigen houtje bezig was en weigerde verantwoording af te leggen. Gielen: "Er zijn vragen door de aandeelhouders aan hem gesteld en die zijn niet bevredigend genoeg beantwoord door Hans.. Zij hebben het recht om vragen te stellen. Soms via ons, soms direct. Dat ging over het spelersbudget dat fors omhoog is gegaan of 'Hoe denk jij dat wij deze sportieve crisis te boven komen?' Dat zijn een aantal voorbeelden die nu in mij opkomen."

De rvc hoopte dat Smulders overtuigend kon antwoorden om de aandeelhouders gerust te stellen. "Dat is niet gelukt. De communicatie naar de belangrijkste stakeholder was op bepaalde momenten gebrekkig. Dat heeft bij de aandeelhouders niet tot een gevoel van vertrouwen geleid, dat is uitermate te betreuren."

Lees ook: Goetzee: "Smulders heeft echt veel goede dingen gedaan"

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen