Dramaweek Mourinho compleet met verlies bij West Ham United

29 september 2018, 15:21   Bijgewerkt: 29 september 2018, 15:42

Hij lag al onder vuur op Old Trafford en de druk op José Mourinho zal na vandaag (zaterdag) alleen maar toenemen bij Manchester United. Met zijn ploeg ging de Portugese trainer zaterdag smadelijk met 3-1 ten onder op bezoek bij West Ham United. Daarmee sloot Manchester United een dramatische week in stijl af.

Manchester United speelde vorige week gelijk op eigen veld gelijk tegen promovendus Wolverhampton Wanderers. Een resultaat dat tot fluitconcerten leidde op Old Trafford, waar de stemming dit seizoen toch al zeer negatief is. Mourinho baarde na de wedstrijd toen opzien door zijn spelers als schuldigen aan te wijzen voor het slechte resultaat. Midweeks volgde er wederom een domper. United verloor in de League Cup na penalty's van Derby County. Na dat duel uitten Mourinho en Pogba openlijk kritiek op elkaar, wat de onrust nog verder deed toenemen.

De Portugees had daardoor zaterdag een winstpartij nodig bij West Ham, maar kwam bedrogen uit. Al na vijf minuten stond Manchester United op achterstand. Felipe Anderson werkte het speeltuig op prachtige wijze met de hak achter David De Gea. De Braziliaan kreeg de bal van Pablo Zabaleta, die overigens wel buitenspel leek te staan. Toch vond het doelpunt doorgang, omdat er in de Premier League geen VAR gebruikt wordt.

Ook bij de 2-0 vlak voor rust zat het United niet mee. Andriy Yarmolenko wilde de bal in de lange hoek sturen en dat had De Gea door, maar omdat Victor Lindelof de bal beroerde, was het prijs in de korte hoek. De Gea kon er daardoor niet meer bij. Na de pauze deed de bedrijvige Marcus Rashford nog wel wat terug, door twintig minuten voor tijd de 2-1 te maken. Hij schoot listig binnen na een hoekschop.

Typerend voor dit Manchester United was dat er vervolgens al snel weer een tegengoal viel. Op aangeven van Mark Noble bracht Marko Arnautovic de marge weer op twee: 3-1. Later bleek dat ook de eindstand te zijn. Opmerkelijk was overigens dat Pogba twintig minuten voor tijd gewisseld werd, terwijl Alexis Sánchez, een andere sterspeler, niet eens bij de wedstrijdselectie zat.

United staat door het derde verlies in zeven wedstrijden nu achtste, terwijl de concurrentie dit weekend allemaal nog in actie moet komen. West Ham verloor de eerste vier duels, maar heeft na de winst op Everton, de remise tegen Chelsea en nu de winst op United, de weg omhoog te pakken.[photo,116970,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen