Weghorst scoort, Klaassen en basisdebutant Hoogma verliezen

29 september 2018, 17:23

Wout Weghorst heeft zich weer laten zien in de Bundesliga. De spits van VfL Wolfsburg zorgde met een echte spitsengoal voor een goal en een punt tegen Borussia Mönchengladbach. Justin Hoogma, die zijn basisdebuut maakte voor Hoffenheim in de competitie, en Davy Klaassen (Werder Bremen) verloren in Duitsland.

VfL Wolfsburg – Borussia Mönchengladbach: 2-2.

Met Wout Weghorst in de basis nam Wolfsburg het op tegen Mönchengladbach. Al snel ontpopte zich een boeiende pot voetbal, want dankzij treffers van Alassane Plea en Renato Steffen stond het na nog geen kwartier al 1-1. Kort na rust trof Thorgan Hazard doel namens de gasten en leek Wolfsburg tegen een nederlaag aan te lopen. Weghorst dacht daar anders over. De Nederlander kwam goed voor zijn man en kegelde van dichtbij de 2-2 binnen. Zijn tweede competitietreffer bij de oosterburen leverde Wolfsburg dus een punt op.

1899 Hoffenheim – RB Leipzig: 1-2.

Bij de thuisploeg startte Justin Hoogma voor het eerst vanaf de aftrap in een Bundesliga-wedstrijd. Een mooi moment voor de jonge Nederlander, die de vorige zomer Heracles Almelo verruilde voor een avontuur in Duitsland. Veel plezier aan zijn basisdebuut zal hij niet hebben beleefd, want de Champions League-deelnemer verloor in eigen huis van RB Leipzig dankzij twee goals van Yussuf Poulsen. Een late pingel van Andrej Kramaric kwam te laat voor een comeback. Joshua Brenet keek toe vanaf de bank.

VFB Stuttgart – Werder Bremen: 2-1.

Stuttgart kwam al vroeg op voorsprong tegen Bremen. De thuisploeg zag dat Werder-keeper Jiri Pavlenka te laat bij de bal was, waarna Anastasios Donis simpel kon scoren. Vervolgens leek het een gemakkelijke middag te worden voor Stuttgart, want Milos Veljkovic moest er bij Werder tien minuten voor rust vanaf met een rode kaart. De ploeg met Davy Klaassen in de basis richtte zich echter op en kwam via een eigen goal van doelman Rob-Robert Zieler langszij. Een punt zat er niet in, want Gonzalo Rondón maakte een kwartier voor tijd de 2-1 voor Stuttgart. Daardoor liep Werder tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aan.

Overige uitslagen:

1.FC Nürnberg – Fortuna Düsseldorf: 3-0.

Schalke 04 – 1. FSV Mainz 05: 1-0. (Opvallend, want Schalke was nog puntloos in de Bundesliga)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen