City en Spurs profiteren optimaal van nederlaag United

29 september 2018, 18:18

In Engeland hebben de grote namen geen fouten gemaakt. Manchester City, Tottenham Hotspur en Arsenal wonnen in de Premier League. Het trio grootmachten profiteert daardoor optimaal van de verliespartij van Manchester United en kan rustig kijken wat de topper tussen Chelsea en Liverpool later vandaag (zaterdag) oplevert.

Manchester City – Brighton & Hove Albion: 2-0.

Bijna dertig schoten loste de equipe van Pep Guardiola zaterdagmiddag. Brighton, met Jürgen Locadia en Davy Pröpper in de basis, bleek geen seconde bij machte om het de regerend landskampioen lastig te maken. Raheem Sterling zorgde na een half uur spelen voor de voorsprong voor City. Na rust maakte Sergio Agüero de 2-0 en daarmee besliste hij de wedstrijd. Het was voor Agüero zijn vijftiende goal in de laatste elf thuiswedstrijden.

Huddersfield Town – Tottenham Hotspur: 0-2.

Bij Huddersfield – Spurs was het de middag van Harry Kane. De superspits van Tottenham zorgde met twee treffers voor de uitoverwinning voor de Londenaren. Na iets meer dan een half uur had hij al twee keer gescoord. Zijn eerste was een veldgoal, de tweede maakte Kane vanaf de stip. Bij Huddersfield begon Terence Kongolo in de basis. Rajiv van la Parra zat de hele wedstrijd op de bank.

Arsenal – Watford: 2-0.

Watford, dat het seizoen uitstekend begon, hield lange tijd stand op bezoek bij Arsenal. Lang maakten beide ploegen aanspraak op de overwinning. Die ging uiteindelijk naar de thuisploeg dankzij twee goals in korte tijd. Craig Cathcart passeerde tien minuten voor het einde van de wedstrijd zijn eigen doelman Ben Foster en Mesut Özil maakte nog geen twee minuten daarna de 2-0. Bij Watford was Daryl Janmaat afwezig. De Oranje-international is geblesseerd. Arsenal heeft nu dik een maand geen puntverlies geleden.