Juve wint clash met Napoli is nog altijd zonder puntverlies

29 september 2018, 19:52

Mede dankzij twee treffers van Mario Mandzukic heeft Juventus de topper tegen Napoli gewonnen. De Kroaat boog dankzij zijn goals de vroeg opgelopen achterstand om in een voorsprong en Leonardo Bonucci maakte in de slotfase aan alle onzekerheid een eind. Daardoor won Juve voor de zesde keer in zes wedstrijden in de Serie A.

Voorafgaand aan de clash in Turijn was het verschil tussen Juventus en Napoli maar twee punten. Na tien minuten was Napoli virtueel de koploper van de Italiaans competitie. Na een fout van Leonardo Bonucci tikte Dries Mertens van dichtbij binnen. Even leek Juventus het lastig te hebben, maar al snel richtte de ploeg zich op. Met dank aan Mandzukic.

De spits maakte een kwartier na de goal van Mertens alweer de gelijkmaker. Dat deed hij na fraai voorbereidend werk van Cristiano Ronaldo. Kort na rust prikte hij zijn en Juventus tweede van de wedstrijd binnen. Na de rode kaart voor Napoli-back Mário Rui was de 3-1 van Bonucci de beslissing in de boeiende topper.

Door de overwinning blijft Juventus foutloos in de Serie A. Napoli blijft voorlopig de naaste belager, maar het verschil is gestegen tot zes punten in het voordeel van de Oude Dame.