Matig PSV wint met veel moeite in onstuimig Breda van NAC

29 september 2018, 20:30

Een off-day van PSV in Breda is de Eindhovenaren zaterdagavond niet fataal geworden. Het spel was bepaald niet om over naar huis te schrijven, maar PSV slaagde er desondanks in om in de tweede helft twee keer te scoren: 0-2. Het zwalkende NAC bood goed tegenstand en bracht PSV zo nu en dan in de problemen omdat het lang 0-1 bleef, maar in blessuretijd maakte Donyell Malen aan alle onstuimigheid een eind.

In Breda stonden vanavond twee uitersten van clubs tegenover elkaar. NAC, dat pas één keer had gewonnen, afgelopen week uit de beker werd gekegeld door RKC Waalwijk en directeur Hans Smulders slachtofferde, stond tegenover PSV. Bij de Eindhovenaren heerste juist een opperbeste stemming, PSV had vorige week de zesde zege op rij geboekt door Ajax met 3-0 te verslaan en leek onverslaanbaar. Voor het onrustige NAC was het hopen dat PSV een mindere dag zou hebben, anders was de volgende nederlaag aanstaande.

De onoverwinnelijkheid die PSV tot nu toe had uitgestraald, was echter totaal niet te zien in de eerste helft. Het baltempo was veel te laag, de ploeg van Mark van Bommel oogde laconiek en deed denken aan een team dat dacht dat een doelpunt vanzelf wel een keer zou vallen. Het goed gegroepeerde NAC hield eenvoudig stand, zonder daarbij zelf gevaarlijk te worden. PSV klopte op slag van rust voor het eerst echt op de deur, een inzet van Denzel Dumfries werd door Benjamin van Leer naast gewerkt.

Waar de wedstrijd maar niet los kwam in de eerste 45 minuten, gebeurde dat direct na rust wel. Voormalig NAC'er Angelino gaf voor, Luuk de Jong was de enige die reageerde en gleed de bal tegen de touwen: 0-1. Het zorgde voor leven in de brouwerij, meteen was de vlam in de pan. Mitchell te Vrede miste een enorme kans en NAC claimde tevergeefs een penalty na hands van Nick Viergever. Die kreeg de bal tegen de arm, maar ook de VAR gaf er geen penalty voor. Het opstootje dat volgde leverde twee gele kaarten op, één voor De Jong en een voor Gianluca Nijholt.

Alle hectiek spoorde NAC aan om brutaal druk te zetten en het PSV moeilijk te maken. Tot frustratie van de Parel van het Zuiden lukte dat niet en volgde er al snel weer een opstootje. De emoties zaten blijkbaar hoog bij NAC, dat natuurlijk een onrustige week achter de rug had en onder grote druk staat.{image[329107][right-half][]}

PSV trachtte vervolgens het duel te controleren en daarmee het vuurtje van NAC te doven. Dat lukte enigszins, maar spannend bleef het wel omdat PSV de 0-2 niet maakte. Daarvoor bleef het spel van de landskampioen te slordig, het was duidelijk dat het een mindere dag had. Een goal was dus genoeg voor het strijdende NAC, dat de punten zo hard nodig heeft. Een kwartier voor tijd zat het de ploeg van Mitchell van der Gaag niet mee, toen Anouar Kali de lat raakte. Jeroen Zoet en PSV kwamen met de schrik vrij.

Hetzelfde overkwam NAC een minuut of tien voor tijd. Steven Bergwijn zocht de korte hoek, zijn lage schot ging rakelings naast. Zo bleef het lang 0-1, totdat de blessuretijd aanbrak. Daarin zorgde invaller Malen voor de bevrijdende treffer. Op aangeven van Bergwijn tikte de invaller binnen bij de tweede paal. PSV won zodoende opnieuw, het is de zevende overwinning op rij. Nu wachten vier thuisduels op rij, te beginnen met Internazionale dinsdag.

Opstellingen en beoordelingen*:

NAC Breda: Benjamin van Leer 5, Fabian Sporkslede 5, Menno Koch 6.5, Karol Mets 6.5 (88. Mounir El Allouchi -), Jurich Carolina 5.5, Anouar Kali 6, Gianluca Nijholt 6 (72. Giovanni Korte 5), Robert Mühren 5, Mikhail Rosheuvel 5.5, Mitchell Te Vrede 5, Gervane Kastaneer 5.

PSV: Jeroen Zoet 6, Denzel Dumfries 6.5, Daniel Schwaab 6, Niek Viergever 6.5, José Angelino 6.5, Pablo Rosario 6.5, Jorrit Hendrix 5, Gaston Pereiro 4.5 (63. Donyell Malen 6), Steven Bergwijn 7 (90+3 Mauro Junior -), Luuk de Jong 7, Hirving Lozano 5 (84. Bart Ramselaar -).

Man of the match: Steven Bergwijn

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen