Excelsior zevende na eerste thuiszege dit seizoen

29 september 2018 – Excelsior heeft zaterdagavond de eerste thuiszege van het seizoen geboekt. De Kralingers waren te sterk voor Eredivisie-revelatie VVV-Venlo, dat juist zijn eerste nederlaag buitenshuis moest incasseren. De Kralingers kwamen voor rust op voorsprong na een knappe solo van Elias Omarsson en moesten daarna vooral verdedigen, maar wisten de krappe voorsprong over de streep te trekken. Excelsior komt op negen punten, twee minder dan VVV, maakt een reuzensprong op de ranglijst en sluit de zaterdagavond af op een gedeelde zevende plek.

Excelsior zevende na eerste thuiszege dit seizoen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Excelsior-trainer Adrie Poldervaart had een opvallende tactische variant uitgedacht. Luigi Bruins, normaal gesproken spelend vanaf de linkerkant, stond tussen de centrale verdedigers van Excelsior in en speelde als een soort libero. De routinier kreeg in de openingsfase alle ruimte om het spel te verdelen tegen VVV, dat het initiatief aan Excelsior liet.

De Venlonaren gaven nauwelijks iets weg, maar kregen uit een counter de 1-0 van Omarsson om hun oren. De IJslandse spits kon vanaf de eigen helft opstomen, ontdeed zich van Jerold Promes en Ralf Seuntjens en schoot knap binnen. VVV moest komen en werd in de loop van de eerste helft steeds sterker. Excelsior kwam onder serieuze druk te staan, maar wist met een voorsprong de rust te halen. Jay-Roy Grot schoot van afstand op de paal en Patrick Joosten, ingevallen voor de geblesseerd geraakte Peniel Mlapa, stuitte van dichtbij tweemaal op doelman Sonny Stevens.

Na rust wist de thuisploeg, met Bruins weer wat verder vooruitgeschoven, VVV echter een stuk beter uit het eigen strafschopgebied te houden. De Limburgers kwamen niet verder dan een open kopkans voor Grot, die de buitenspeler echter niet wist te benutten. Het publiek kon pas weer opveren bij de invalbeurt voor Mounir El Hamdaoui, die zijn eerste Eredivisie-wedstrijd namens Excelsior sinds 29 mei 2003 speelde.

Vijf minuten voor tijd liet Ali Messaoud zich gaan: de Excelsior-middenvelder torpedeerde Axel Borgmann en kreeg op aanraden van de VAR een volkomen terechte rode kaart. De gastheren moesten volop aan de bak, in de wetenschap dat ze in de drie voorgaande wedstrijden steeds een overwinning in de slotfase weggaven, maar overleefden de vijf minuten blessuretijd.

Opstellingen en beoordelingen*  
Excelsior: Sonny Stevens 6.5; Jeffry Fortes 6, Jurgen Mattheij 7.5, Luigi Bruins 6, Hervé Matthys 6, Lorenzo Burnet 5.5 (62. Robin van der Meer 5.5); Jerdy Schouten 7, Ali Messaoud 6, Ryan Koolwijk 6.5; Marcus Edwards 6.5 (71. Mounir El Hamdaoui -), Elias Omarsson 7.5
VVV-Venlo: Lars Unnerstall 5.5; Moreno Rutten 6, Jerold Promes 5.5 (79. Martin Samuelsen -), Nils Röseler 6, Roel Janssen 5.5 (67. Axel Borgmann 5); Ralf Seuntjens 5, Danny Post 5, Tino-Sven Susic 6; Jonathan Opoku 5.5, Peniel Mlapa 5 (38. Patrick Joosten 5), Jay-Roy Grot 6

Man of the match: Jurgen Mattheij
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Reacties

Eredivisie

gerelateerd