Gisteren gemist: winst Ajax en PSV, loting beker en veel toppers

30 september 2018, 00:30   Bijgewerkt: 29 september 2018, 23:38

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 29 september.

Ajax boekt moeizame zege op taai Fortuna Sittard richting Bayern

Ajax heeft zaterdagavond met de nodige moeite Fortuna Sittard opzij gezet. In een wedstrijd die maar niet los wilde branden, hadden de Amsterdammers aan twee momenten genoeg. Invaller Kasper Dolberg opende vlak na rust met vrijwel zijn eerste balcontact de score in Limburg, waarna Hakim Ziyech zo'n tien minuten voor tijd het pleit van Fortuna - dat alleraardigst voor de dag kwam - kon beslechten: 0-2.

Matig PSV wint met veel moeite in onstuimig Breda van NAC

Een off-day van PSV in Breda is de Eindhovenaren zaterdagavond niet fataal geworden. Het spel was bepaald niet om over naar huis te schrijven, maar PSV slaagde er desondanks in om in de tweede helft twee keer te scoren: 0-2. Het zwalkende NAC bood goed tegenstand en bracht PSV zo nu en dan in de problemen omdat het lang 0-1 bleef, maar in blessuretijd maakte Donyell Malen aan alle onstuimigheid een eind.

Loting: Ajax tegen GAE, Feyenoord – ADO en PSV – RKC

De traditionele top drie heeft gunstig geloot in de KNVB Beker. Het trio topploegen mag in eigen huis aantreden. Ajax ontvangt Go Ahead Eagles, Feyenoord ADO Den Haag en PSV krijgt RKC Waalwijk op bezoek. Slechts drie amateurclubs hebben een thuiswedstrijd voor de boeg.

Liverpool pakt in slotfase punt in Londen tegen Chelsea

Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis heeft Liverpool voor het eerst puntverlies geleden in de Premier League. De equipe van Jürgen Klopp stond lange tijd achter op bezoek bij Chelsea, maar dankzij een goal van Daniel Sturrigde werd het 1-1.

Juve wint clash met Napoli is nog altijd zonder puntverlies

Mede dankzij twee treffers van Mario Mandzukic heeft Juventus de topper tegen Napoli gewonnen. De Kroaat boog dankzij zijn goals de vroeg opgelopen achterstand om in een voorsprong en Leonardo Bonucci maakte in de slotfase aan alle onzekerheid een eind. Daardoor won Juve voor de zesde keer in zes wedstrijden in de Serie A.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen