Groenendijk cynisch over VAR: "Verbinding was weggevallen"

30 september 2018, 09:21

Alfons Groenendijk baalde dat ADO Den Haag op bezoek bij sc Heerenveen in de tweede helft geen strafschop kreeg zaterdagavond. Toen Tomas Necid onderuit werd getrokken, rekende de coach op een strafschop voor de bezoekers. De scheidsrechter en VAR grepen niet in. "Als er een keer een VAR-moment is, dan is dit het wel. Ik denk dat de verbinding even was weggevallen", aldus een cynische Groenendijk.

"Als je die beelden na afloop van de wedstrijd ziet. Dan begrijp ik het niet", legde de coach uit tegenover Omroep West over het moment in de tweede helft. Ondanks dat er dus 'slechts' een gelijkspel uitrolde (1-1), zag de oefenmeester ook genoeg goede dingen. De invalbeurt van de vorig seizoen tijdelijk verbannen Shaquille Pinas bijvoorbeeld. Hij kwam na vijftig minuten in de ploeg voor Wilfried Kanon.

"Wilfried had geel en ik wilde niet het risico lopen om met tien man komen te staan. Shaquille is in uitstekende vorm en hij deed het goed. Ik heb er geen spijt van gehad", verzekerde de oefenmeester. "Shaquille kan je er probleemloos inzetten."

Kruideniersmentaliteit

Onder de streep baalde Groenendijk overigens wel van het resultaat: hij vond dat ADO had moeten winnen in Friesland. "Normaliter ben je blij met een punt hier. Maar we moeten af van die kruideniersmentaliteit. Dat we Heerenveen uit niet winnen omdat we het hier historisch lastig hebben. We hadden kansen om te winnen, als de eindpasses bijvoorbeeld beter waren en we onze buitenspelers meer hadden benut. Onze buitenspelers waren de backs van Heerenveen namelijk de baas."

Lees ook: Heerenveen won in eigen huis nog niet: "Dat doet erg pijn"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen