Feyenoord draait met nét geen honderd miljoen recordomzet

30 september 2018, 10:54   Bijgewerkt: 30 september 2018, 14:41

Feyenoord zal aanstaande vrijdag de officiële jaarcijfers pas naar buiten brengen, maar de Rotterdammers hebben wel een recordomzet gedraaid afgelopen jaar. Algemeen directeur Jan de Jong liet weten dat de Stadionclub nét de honderd miljoen niet heeft aangetikt, maar dat de club ruim 99 miljoen euro binnenhaalde. Hoewel dat niets zegt over de eventuele winst, is het wel een nieuw record dat grotendeels werd gerealiseerd door deelname aan de Champions League.

"Europees meedoen maakt het verschil tussen een geweldig jaar en een financieel veel zwaarder jaar", zo vertelde de directeur bij De Tafel van Kees. "Je kunt het je niet veroorloven dat je niet Europees voetbal speelt. In elk geval moet je de groepsfase van de Europa League halen. Ook dat scheelt al snel zes of zeven miljoen." Afgelopen jaar kwam Feyenoord - als kampioen van de Eredivisie - nog rechtstreeks uit in de groepsfase van het miljardenbal, maar deze zomer liep de club deelname aan de Europa League zelfs mis.

"Maar wij gaan technisch gezien het jaar in zonder dat we Europees voetbal of bekervoetbal begroten. Daarom hoeven we niet te verkopen en geen noodmaatregelen te nemen. Die behoudende lijn past bij de financiële situatie van Feyenoord de laatste jaren", aldus De Jong. "Europees voetbal of bekervoetbal zijn dan ook meevallers."

Feyenoord City

Toch moest De Jong ook toegeven dat op dit moment Ajax en PSV financieel ver voorop lopen in Nederland. "Op dit moment moet je erkennen dat de euforie in Amsterdam en Eindhoven ligt", knikte de bestuurder. Voor Feyenoord wordt het sowieso een zeer interessante tijd met de mogelijke komst van Feyenoord City. Een van de belangrijkste vragen de komende maanden gaat zijn of dat ambitieuze plan inderdaad gerealiseerd kan worden. In dat geval zou de begroting, en dus de omzet, van de Rotterdammers structureel hoger moeten worden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen