Heracles houdt gemengde gevoelens over aan zege op FC Emmen

30 september 2018, 14:26

Heracles Almelo heeft zondagmiddag een 2-1 overwinning geboekt op FC Emmen. De ploeg van trainer Frank Wormuth stond al na acht minuten op een 2-0 voorsprong, dankzij doelpunten van Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson. De thuisploeg overrompelde Emmen in de eerste helft, maar de tweede helft was daarentegen voor Emmen en ontsnapte de thuisploeg - waar Alexander Merkel en Peterson geblesseerd uitvielen - aan puntverlies. 

Heracles begon stormachtig aan de wedstrijd. Adrián Dalmau vergat de bal binnen te schieten na goed voorbereidend werk van Kuwas, maar een minuut later was het alsnog raak. Kuwas, hij stond weer in het elftal maar ditmaal op de tien-positie, soleerde door de verdediging van Emmen en schoot in tweede instantie raak. Een minuut later stond ook de 2-0 al op het scorebord. Kuwas gaf de bal mee aan Peterson, die knap onder FC Emmen-doelman Kjell Scherpen door schoot.

Kort voor rust moest Reuven Niemeijer het veld op een brancard verlaten na een ongelukkige botsing met Blaswich. Onder applaus van zowel het thuis- als uitpubliek - Emmen huurt hem namelijk van Heracles - werd hij vervangen door Javar Arias. Een paar minuten later was het diezelfde Arias die de bal na een goede voorzet in het doel van Heracles kon werken, maar een geweldige redding van Blaswich zorgde voor een 2-0 ruststand.

Emmen kwam scherper uit de kleedkamers na rust dan Heracles. Uit een hoekschop belandde de bal vanuit de kluts voor de voeten van Keziah Veendorp, maar zijn schot werd knap klemvast gepakt door Blaswich. Niet veel later was er een kans voor Cavlan, maar zijn wilde schot vloog over het doel van Heracles. Het eerste schot van Heracles in de tweede helft was van Kuwas, die een vrije trap op ongeveer negentien meter van het doel van Emmen goed richting bovenhoek stuurde. Scherpen verwerkte de bal tot hoekschop.

Niet veel later ging de bal aan de andere kant van het veld op de stip. Bart van Hintum was te laat en raakte Jansen. Diezelfde Jansen ging vervolgens achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen: 2-1. Na de aansluitingstreffer drong Emmen aan. Het niveauverschil van het Heracles van de eerste helft en het Heracles van de tweede helft, was opmerkelijk groot. Emmen creëerde kansen, maar wist de bal niet langs de uitstekend keepende Blaswich te krijgen. Vlak voor tijd viel de bal nog gevaarlijk voor de voeten van Arias, die van ongeveer elf meter richting het Heracles-doel schoot. Wederom was de Duitse keeper een sta in de weg.

Opstellingen en beoordelingen*:

Heracles Almelo: Janis Blaswich 8,5, Tim Breukers 7, Dario van den Buijs 6, Maximillian Rossmann 6,5, Bart van Hintum 6, Lerin Duarte 6, Mohammed Osman 6,5, Alexander Merkel 7 (46. Yoëll van Nieff), Kristoffer Peterson 7 (74. Dabney dos Santos -), Adrián Dalmau 4,5 (58. Vincent Vermeij 6,5), Brandley Kuwas 7

FC Emmen: Kjell Scherpen 7,5, Caner Cavlan 6,5, Nick Bakker 6,5, Keziah Veendorp 5,5, Gersom Klok 6,5, Alexander Bannink 6, Hilal Ben Moussa 6, Glenn Bijl 6,5, Reuven Niemeijer 6,5 (42. Javar Arias 4,5), Anco Jansen 7, Luciano Slagveer 5 (84. Tim Siekman -)

Man of the Match: Janis Blaswich

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen