Van den Brom realistisch: "Punt voor PEC was niet onverdiend"

30 september 2018, 17:22

John van den Brom kon zijn jubileum bij AZ niet omzetten in een overwinning op PEC Zwolle. De oefenmeester ging over Louis van Gaal heen als oefenmeester die het vaakst op de bank zat bij de Alkmaarders, maar zag dat zijn ploeg in die wedstrijd het niet goed deed. "Het was een matige wedstrijd van onze kant", was zijn conclusie dan ook.

Tegenover FOX Sports blikte de coach terug op het gelijke spel (2-2). "We hebben niet goed gespeeld, maar het is wel balen als je uit het zoveelste balverlies nog laat een tegendoelpunt krijgt", vond hij. "We misten het meedogenloze. We hebben alle kans gehad, dus ondanks dat we slecht speelden, konden we winnen." ??

Tevreden was de coach overigens sowieso niet. "Het was niet helemaal des AZ's vandaag", aldus Van den Brom. "Bij de gelijkmaker hielpen we ze letterlijk in de wedstrijd. We kunnen goed voetballen, dat zag je vandaag ook. Maar negentig minuten goed spelen, dat is een probleem. Wat dat betreft vond ik het niet eens onverdiend dat PEC Zwolle een punt kreeg."

Bijvoorbeeld spits Bjørn Johnsen viel tegen. "Hij bracht te weinig in de spits. Met Mats Seuntjens hoopten we een meer balvaste spits te krijgen en meer voetbal te creëren. Net als met het inbrengen van Adam Maher, die overigens goed speelde. Je probeert wat te forceren, dat lukte. Al was het een lucky." Maar omdat PEC Zwolle toch weer gelijkmaakte, won AZ zondagmiddag in eigen huis niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen