Opluchting in Groningen na remise: "Het zijn hectische weken"

30 september 2018, 17:59

Het gelijkspel tegen FC Utrecht (1-1) voelt in Groningen als een overwinning. Het zijn zware weken voor de Groningers, die zowel op als naast het veld een aantal tegenslagen hebben moeten verwerken. Trainer Danny Buijs zag zijn team met de steun van het publiek naar een punt knokken.

"We houden er uiteindelijk een goed gevoel aan over. De eerste helft creëerden we eigenlijk helemaal niets. In de tweede helft hebben we de schroom van ons afgegooid. Daardoor kregen we ook het publiek achter ons. Met een beetje geluk hadden we de wedstrijd misschien kunnen winnen", concludeert Buijs in gesprek met de NOS.

Utrecht-middenvelder Simon Gustafson werd halverwege de tweede helft bij een 0-1 stand van het veld gestuurd. Ahmad Mendes Moreira maakte vervolgens een kwartier voor tijd de gelijkmaker, tot grote opluchting van de aanwezige supporters. "Het publiek staat massaal achter ons, ook in mindere fases. Daar ligt het niet aan. Wij moeten met ons hart spelen, dan accepteren ze het ook als we wat minder spelen", aldus Buijs.

Groningen presteert ondermaats in de competitie en werd midweeks in het bekertoernooi uitgeschakeld door FC Twente. Daarnaast leverde Sergio Padt onlangs zijn aanvoerdersband in nadat hij een nacht in de cel doorbracht. "Het zijn hectische weken. Dan is het fijn dat je vandaag een punt pakt. Het publiek heeft een Groningen gezien waarmee het zich kan identificeren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen