Advocaat haalt uit naar Nijhuis én videoscheidsrechter Manschot

30 september 2018, 18:28   Bijgewerkt: 30 september 2018, 18:35

Dick Advocaat vindt het onbegrijpelijk dat Simon Gustafson zondagmiddag van het veld werd gestuurd. De middenvelder kreeg halverwege de tweede helft van de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Utrecht een rode kaart van Bas Nijhuis voor een overtreding op Samir Memisevic. Met een man minder gaven de Domstedelingen een 0-1 voorsprong weg.

Gustafson werd weggestuurd nadat hij te hard doorging op Samir Memisevic. "Dertig mensen hebben me gebeld en alle dertig vonden het een belachelijke beslissing. Ik vond het geen rode kaart. Bas Nijhuis heeft vaak een andere mening dan een ander. Dat was vandaag ook zo", vertelt Advocaat na het 1-1 gelijkspel tegen de NOS.

De VAR, Jeroen Manschot, ging mee in de beslissing van Nijhuis en greep dus niet in. "Het was dezelfde man die bij Emmen - Sparta zat. Hij zal zéker niet toegeven dat hij fout zat. Dat zijn mensen die ervoor zorgen dat een ploeg kan degraderen en dan gewoon weer scheidsrechter mogen zijn", vervolgt Advocaat. Manschot greep vorig seizoen als VAR niet in bij een moment in een play-offwedstrijd van Sparta waarbij de Rotterdammers een penalty claimden.

Eerder zei aanvoerder Willem Janssen ook al dat hij vindt dat scheidsrechter Nijhuis fout zat. "Dit is geen rode kaart. Kom op jongens. Hij is op hoge snelheid, maar hij gaat er niet met gestrekt been in", zei hij tegen FOX Sports.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen