Rekik: "Ajax moet Bayern onder druk zetten voorin"

1 oktober 2018, 08:05

Ajax kreeg afgelopen weekend een perfect voorbeeld van hoe je Bayern München kan verslaan. Het werd gegeven door Hertha BSC (2-0), met Nederlander Karim Rekik in de ploeg. De crux zit volgens hem in het onder druk zetten van Der Rekordmeister. "Wij hebben direct heel veel druk gezet voorin, waardoor Bayern fouten maakte en niet in de wedstrijd kon komen. In de tweede helft hielden we goed stand", vertelt de centrale verdediger.

Tegenover De Telegraaf vertelt hij over de speelwijze van Hertha BSC. "Als je een team als Bayern laat voetballen, scoren ze altijd wel. Daarom moet Ajax ze onder druk zetten, zoals wij voor rust deden. Jaag ze constant op. Dan kan Ajax het Bayern moeilijk maken. Ik hoop dat ze het goed gaan doen", aldus de verdediger, die met de ploeg uit Berlijn plots op de tweede plaats staat in de Bundesliga.

Naast Rekik staan ook Derrick Luckassen en Javairo Dilrosun onder contract bij de Bundesliga-club. Met name die laatstgenoemde maakt al een sterke indruk. Rekik: "Net als ik maakte Javairo op jonge leeftijd de stap naar Manchester City. Leuk om zo'n jongen nu hier te hebben. Ik zei hem ook gelijk: als je iets nodig hebt, hoef je het maar te vragen. Javairo voelde zich gelijk thuis hier en dat zie je op het veld. Hij is een heel rustige en nette jongen en heeft een goede opvoeding gehad. Als speler heeft hij individueel heel veel kwaliteit, nu is het aan hem om er ook te staan als hij straks eens een mindere fase doormaakt."

Uit zes duels heeft Rekik met zijn ploeg dertien punten gepakt, evenveel als Bayern München. Borussia Dortmund gaat met veertien punten uit zes wedstrijden aan kop in Duitsland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen