Akinfeev stopt als Russisch international, ook Jedinak zwaait af

1 oktober 2018, 12:12

Rusland kan vanaf heden geen beroep meer doen op Igor Akinfeev. De pas 32-jarige doelman heeft besloten om te stoppen als international. Het bereiken van de kwartfinale op het WK in zijn thuisland was zijn laatste kunstje. Australiër Mile Jedinak, ook hij was captain van zijn land tijdens het WK, besloot om na 79 wedstrijden een punt te zetten achter zijn interlandcarrière.

"Het was een geweldige eer om aanvoerder te zijn van Rusland op ons WK. Daar had ik zelfs niet van durven dromen", laat de goalie weten. "Na vijftien jaar voor mijn land te hebben gespeeld, is het tijd om plaats te maken voor de jeugd en me helemaal te focussen op mijn club." De keeper kwam tot 111 interlands en had daarmee Sergej Ignasjevitsj (127 interlands), hij stopte afgelopen zomer ook bij Rusland, nog makkelijk kunnen inhalen. Desondanks vindt de keeper van CSKA Moskou het mooi geweest.

Dat geldt ook voor Jedinak, de 34-jarige middenvelder van Aston Villa. Op het WK in Rusland maakte hij twee doelpunten, desondanks vindt hij het mooi geweest als international van Australië. Eerder moest Graham Arnold, de opvolger van Bert van Marwijk, ook al toezien hoe icoon Tim Cahill (38) stopte als international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen