Dick van Egmond niet blij met rode kaart voor Gustafson

2 oktober 2018, 08:14

Er werd zondag in het kamp van FC Utrecht schande gesproken van de rode kaart die Simon Gustafson ontving tegen FC Groningen. Dat de keuze van Bas Nijhuis om hem rood te geven een verkeerde beslissing was, bleek toen maandag de rode kaart werd geseponeerd. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt dat Nijhuis en VAR Jeroen Manschot niet goed hebben samengewerkt.

Gustafson liep op hoge snelheid door op het been van Samir Memisevic. Op het eerste oog leek het op een zware overtreding, maar in de herhaling was duidelijk anders te zien. "Ik kan me voorstellen dat de eerste indruk van Nijhuis was dat het om een ernstige overtreding ging. Maar als je de kans hebt om de situatie beeld voor beeld terug te kijken, dan zie je dat het wel meeviel en dat het meer een botsing was", zegt Van Egmond tegen De Telegraaf.

De fout had voorkomen kunnen worden als Nijhuis en Manschot beter hadden samengewerkt, vindt Van Egmond. "Het is een gedeelde verantwoordelijkheid. De VAR heeft niet duidelijk genoeg aangegeven dat de beslissing fout was en de scheidsrechter heeft ondanks de twijfel bij de VAR geen aanleiding gezien om naar het beeldscherm te gaan. Het was beter geweest als hij dat wel had gedaan. Dit gaan we zeker bespreken. Scheidsrechters moeten in dit soort situaties het zekere voor het onzekere nemen. Daar heeft de speler die rood krijgt wel recht op."

De VAR werkt tot dusver desondanks prima, stelt Van Egmond. "De VAR is in het leven geroepen om het aantal discutabele momenten te beperken en dat is heel aardig gelukt. Alleen zal je er af en toe nog wel eentje hebben, omdat je te maken hebt met interpretatie, communicatie en de druk van het moment. En dan gaat er wel eens iets mis."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen