Doek lijkt te vallen voor Cocu: "Je krijgt geen tijd bij Fener"

2 oktober 2018, 09:17

Het gaat nog altijd zeer slecht met Phillip Cocu en Fenerbahçe. De Nederlandse coach verloor maar liefst zes van zijn tien duels als coach van de Turkse club en ging met zijn team afgelopen weekend met 3-0 af tegen Rizespor. Mario Been weet dat zijn landgenoot in zwaar weer zit.

Been werkte tot de zomer van 2017 een jaar lang voor de Turkse club en ziet dat Cocu het heel moeilijk heeft. "Je bent zo goed als je spelersmateriaal", zegt Been tegen De Volkskrant. "Wij hadden een aardige ploeg, niet meer dan dat. De nieuwe voorzitter Koç wil jonge spelers een kans geven, maar Fenerbahçe heeft een grote achterban die prestaties eist. Je moet wedijveren met Galatasaray en Besiktas, die druk voel je altijd."

Been zag dat het team van Cocu twee weken geleden met 4-1 verloor bij Dinamo Zagreb in de Europa League. "Het niveau was schrijnend", vindt Been. "Ik hoorde commentaren dat spelers het expres lieten lopen, maar het was vooral een gebrek aan kwaliteit. De naam Fenerbahçe is groot, veel groter dan het huidige elftal. Ze staan nu veertiende, dat is pijnlijk. En met deze ploeg zal het niet snel beter gaan."

De voormalig assistent van Dick Advocaat hoopt dat Cocu nog wat tijd krijgt, maar heeft er een hard hoofd in. "Die krijg je niet als coach bij Fenerbahçe. Je moet presteren. De geschiedenis leert dat Fenerbahçe gecharmeerd is van de Nederlandse werkwijze, met trainers als Hiddink, Advocaat en Cocu. Maar ik weet niet of Koç bestand is tegen het geweld van de media en de supporters."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen