Van Gaal: "Dit Ajax hoeft niet onder te doen voor team van '95"

2 oktober 2018, 10:06

Louis van Gaal won in 1995 de Champions League met Ajax door in de halve finales af te rekenen met Bayern München. De oefenmeester is maandag met de Amsterdammer meegereisd naar München, waar Ajax vanavond tegen Bayern speelt in de Champions League. Van Gaal is positief en vindt het team van Erik ten Hag sterk.

"Ik vind Ajax heel talentvol", zegt de voormalig coach van Ajax tegen Ajax TV. Hij verwacht veel van het team van Ten Hag. "Ik vind niet dat ze onder hoeven doen voor het elftal van 1995, dat ook heel erg jong was. Die toets kunnen ze wel doorstaan, denk ik. Alleen had ik in die tijd ook Danny Blind, Frank Rijkaard en de gebroeders De Boer die al wat ouder waren. Dus je moet altijd een mix zoeken wat dat betreft. Dat doet Ajax momenteel ook, maar ik vind wel dat er heel veel aanvallend ingestelde spelers worden opgesteld. Dat is natuurlijk allemaal aardig en fantastisch als je tegen mindere tegenstanders voetbalt, maar niet als je tegen topploegen speelt."

Het feit dat Ajax veel 'voetballende' spelers in de ploeg heeft, kan Ajax volgens Van Gaal opbreken in grote wedstrijden. "Aanvallend ingestelde spelers nemen meer risico en verliezen vaker de bal. Daar wachten al die topclubs op en dan kunnen ze daarvan profiteren. Dat zag je eigenlijk ook tegen PSV, toen dat gebeurde. Dat is niet gebeurd omdat PSV zou geweldig speelde, maar omdat bepaalde spelers bij Ajax veel risico's namen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen