Eindelijk Bundesliga-debuut voor Hoogma: "Mooi en onverwacht"

2 oktober 2018, 10:33

Hij heeft even geduld moeten hebben, maar Justin Hoogma heeft zaterdag eindelijk zijn debuut gemaakt in de Bundesliga. De verdediger van 1899 Hoffenheim stond tegen RB Leipzig in de basis en speelde negentig minuten. Hoewel zijn team met 1-2 verloor, is hij niet ontevreden.

De verdediger maakte vorig jaar de overstap van Heracles Almelo naar Hoffenheim. In de Bundesliga speelde hij nog geen minuut tot afgelopen zaterdag tegen Leipzig. Hij stond in het thuisduel in de basis. "Mooi en onverwacht", blikt Hoogma terug tegenover Tubantia. "Er waren in korte tijd veel blessuregevallen, dus speelde ik. Ik heb er lang op gewacht en was er klaar voor. Het was mooi om daar te staan, tegen een goede tegenstander. Helaas verloren we en had ik bij de tweede goal beter moeten verdedigen. Dat is een smetje voor mezelf. Verder kan ik tevreden zijn, dat was de trainer ook."

Dat hij lang moest wachten op zijn debuut, vindt Hoogma geen reden om spijt te hebben van zijn transfer. "Iedereen wil spelen, maar ik heb vorig jaar heel bewust de keus voor Hoffenheim gemaakt. Ik wist dat het vooral betekende dat ik wedstrijden in het tweede zou spelen. Maar ik dacht dat dit voor mij de beste manier zou zijn om beter te worden, omdat het niveau op de trainingen hoog is. In de tweede seizoenshelft kreeg ik het gevoel dat ik er klaar voor was, ik speelde twee keer in de Europa League, dat was weinig. Nu heb ik een kans gekregen om me te laten zien en dat moet leiden tot meer wedstrijden", is hij ambitieus.

Dinsdagavond speelt Hoffenheim tegen Manchester City in de Champions League. Of hij ook in die wedstrijd het vertrouwen krijgt, weet hij nog niet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen