Ajax O19 pakt in slotfase knap punt tegen Bayern München O19

2 oktober 2018, 15:56   Bijgewerkt: 3 oktober 2018, 19:04

Ajax onder 19 jaar heeft het grote Ajax een goed voorbeeld gegeven tegen Bayern München O19 in de Youth League. De talenten van de Amsterdammers kwamen via Noa Lang razendsnel op voorsprong en hoewel de Duitsers via Lars Mai en Meritan Shabani terecht de leiding overnamen in het duel, ging de ploeg van John Heitinga toch met een punt naar huis (2-2).

Dat is een resultaat waar het grote Ajax dinsdagavond vermoedelijk ook voor zal tekenen. Binnen drie minuten maakte Lang op aangeven van Victor Jensen al de openingstreffer (0-1) en omdat een doelpunt van Nederlander Joshua Zirkzee - in de voorbereiding op dit seizoen scoorde hij ook al in de hoofdmacht van Der Rekordmeister - werd afgekeurd, bleef die voorsprong een klein uur op het bord.

Toen maakte Mai de gelijkmaker, die al vrij snel een goed vervolg kreeg via een harde schuiver van Shabani. In de slotfase gingen de Amsterdammers alles of niets spelen. Zo werd centrale verdediger Sven Botman naar voren gestuurd en dat werkte: vlak voor tijd maakte Botman zelf de gelijkmaker uit een scrimmage (2-2).

Daardoor gaat Ajax O19 na twee duels in de Youth League aan kop met vier punten. Wel heeft Benfica, dat het eerste duel won van Bayern München, nog een wedstrijd met AEK Athene voor de boeg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen