Uitstekend voetballend Ajax krijgt met punt te weinig bij Bayern

2 oktober 2018, 22:55   Bijgewerkt: 2 oktober 2018, 23:17

Wie vooraf gezegd zou hebben dat Ajax met een 1-1 op bezoek bij Bayern München ontevreden zou zijn, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Toch zullen spelers, staf en fans het gevoel hebben dat er dinsdag meer in had gezeten dan een remise. De Ajacieden waren grotendeels de betere ploeg tegen Bayern, maar beloonden zich alleen via een goal van Noussair Mazraoui scorebordtechnisch. In de blessuretijd knalde een juweel van een vrije trap van Lasse Schöne nog tegen de lat.

Vooraf zorgde Erik ten Hag voor een verrassende tactiek in de opstelling. In elke linie werd er wel het een en ander verschoven: Max Wöber nam naast captain Matthijs de Ligt plaats in de defensie, waardoor Daley Blind samen met Lasse Schöne en Donny van de Beek het middenveld vormde. Voorin was er geen plaats voor Klaas-Jan Huntelaar, maar ook niet voor Kasper Dolberg. Dusan Tadic was namelijk de gelegenheidsspits.

De Amsterdammers namen het heft onder leiding van David Neres, Hakim Ziyech en Dusan Tadic in handen en nadat de laatste twee al een waarschuwing afleverden voor de goal van Manuel Neuer, was het na een kwart wedstrijd ook raak voor de Amsterdammers: Mazraoui legde twee tegenstanders in de luren, combineerde met Tadic en schoot met zijn linker de 1-1 en zijn eerste Ajax-treffer achter Neuer. En het was zeker niet onverdiend. Ziyech was vlak voor rust zelfs dichtbij de voorsprong voor Ajax, maar de Duitse doelman ranselde de knal van de sterspeler uit de bovenhoek.

Zodoende zorgde Ajax voor een stunt door dikverdiend een punt te pakken in München. Het biedt hoop voor voetbalminnend Nederland, zeker op de manier waarop de Amsterdammers speelden. De Ajax-bluf was weer even terug in optima forma en daardoor blijven Ten Hag en co met vier punten uit twee wedstrijden. Morgen is het de beurt aan PSV, dat thuis Internazionale ontvangt. Hopelijk doen ze dat met net zo'n goed voetbal als Ajax vanavond op de mat legde.

Opstelling en beoordelingen:

Ajax: André Onana 7, Noussair Mazraoui 7, Matthijs de Ligt 7,5, Max Wöber 7, Nicolas Tagliafico 7, Lasse Schöne 6,5, Donny van de Beek 7 (75. Dani de Wit -), Daley Blind 7, David Neres 8 (84. Kasper Dolberg -),  Dusan Tadic 7,5, Hakim Ziyech 8.

Man of the match: David Neres

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen