Opnieuw domper Mourinho, Lyon in leeg stadion gelijk

2 oktober 2018, 23:07

Het geplaagde Manchester United van coach José Mourinho heeft opnieuw niet kunnen overtuigen. In eigen huis werd er doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Valencia: 0-0. Olympique Lyon poetste in eigen huis een 0-2 achterstand weg tegen Shakhtar Donetsk: 2-2.

Manchester United-Valencia 0-0

Het duel in Manchester begon vijf minuten later, omdat Manchester United te laat bij het eigen stadion arriveerde. Rustig is het allerminst in de Engelse stad. José Mourinho komt met de week meer onder druk te staan en zou in onmin leven met een deel van zijn spelersgroep. Hoe dan ook, de eerste helft viel tegen. De grootste kans in de eerste helft was voor de Spanjaarden, maar De Gea kon redden op een afstandsschot. Na rust maakte de thuisploeg het meeste aanspraak op de overwinning. Valencia-doelman Neto redde echter prima op een vrije trap van Paul Pogba en een schot van Romelu Lukaku. Dat waren de meest noemenswaardige mogelijkheden in het tweede bedrijf. Manchester United staat met vier punten tweede in de poule, voor Valencia betekende het gelijkspel het eerste punt.

{image[329219][right-half][]}Olympique Lyon – Shakhtar Donetsk 2-2

Vanwege ongeregeldheden rond het Europa League-duel met CSKA Moskou in maart van dit jaar moest Lyon het thuisduel met de Oekraïners zonder publiek afwerken. Na zo'n tien minuten had de geblondeerde Moussa Dembélé zijn ploeg op voorsprong moeten schieten. Oog-in-oog met Shakhtar-doelman Andriy Pyatov faalde hij echter. Daarna werden de gasten gevaarlijker. Anthony Lopes kon nog wel redden op een schot van Marlos, maar op slag van rust was het raak. Junior Moraes schoot een lage voorzet bij de eerste paal keurig binnen: 0-1. Het plukje meegereisde uitfans, die niet in het uitvak plaats hoefden te nemen, kon zodoende juichen.

Dat mochten de Oekraïners tien minuten na rust nog eens dunnetjes overdoen. Opnieuw was Moraes de gevierde man. Dit keer scoorde de Braziliaan met een bekeken schot in de lange hoek: 0-2. Toeval of niet, maar na de entree van Memphis Depay een klein half uur voor tijd ging het plots beter lopen bij de thuisploeg. Moussa Dembélé maakte een kleine twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer: 1-2. Amper bijgekomen van die klap werd de ellende voor Donetsk groter. Leo Dubois maakte namelijk direct de gelijkmaker: 2-2. Dembélé was tien minuten voor tijd dicht bij de winnende treffer en namens de gasten raakte invaller Olarenwaju Kayode het aluminium, maar gescoord werd er niet meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen