Cocu: "Vechten in plaats van voetballen op dit moment"

3 oktober 2018, 18:09   Bijgewerkt: 3 oktober 2018, 18:18

Het seizoen is nog jong, maar Phillip Cocu zit al enige tijd op de schopstoel bij Fenerbahce. De Turkse topclub presteert ondermaats, waardoor de roep om het ontslag van de Nederlandse trainer steeds luider klinkt. Cocu krijgt vooralsnog het vertrouwen van clubpresident Ali Koc, maar weet dat zijn ploeg snel beter moet gaan presteren. Donderdag speelt Fenerbahce in de Europa League tegen Spartak Trnava.

Fenerbahce verloor de eerste groepswedstrijd in de Europa League met 4-1 van Dinamo Zagreb. In de competitie bevindt de Turkse topclub zich op de veertiende plaats. "Het gaat heel moeizaam", erkent Cocu in gesprek met FOX Sports. "Het is vechten in plaats van voetballen op dit moment. Op de plek waar we op dit moment staan, zullen we eerst strijd moeten leveren in plaats van op ons spel berusten. Daardoor vragen we andere dingen dan de spelers gewend zijn."

Er zijn volgens Cocu meerdere redenen dat het in Istanboel nog niet loopt zoals hij wil. Fenerbahce is volgens de trainer een club die onlangs veel veranderingen is ondergaan. "Dan heb ik het niet alleen over de financiële beperkingen door de sancties die de UEFA heeft opgelegd. Daardoor blijven de mogelijkheden die er zijn onbenut. In de gehele club zijn veranderingen doorgevoerd: in het team, in de begeleidende staf en in het stadion. Hier heeft men heel lang in een patroon gewerkt. We proberen iedereen uit te leggen wat we willen. Het is heel erg lastig om daar een vaste weg en structuur in te krijgen."

Roep om vertrek

Veel supporters hopen dat Cocu snel vervangen wordt, maar de president geeft hem nog (even) de tijd. "Men is niet gewend dat dit gebeurt, tijdens de start van het seizoen. De fans willen weer dat de successen terugkomen. Blijft dat uit, dan krijg je weerstand, ook vanuit de media. Het gaat met horten en stoten. We moeten scherp blijven. De emoties hier lopen hoger op dan in andere landen, daar moet je goed mee omgaan."

Bekende namen als Mathieu Valbuena en Roberto Soldado komen tot nu toe weinig aan spelen toe onder Cocu. "Er zijn heel veel spelers, bijna dertig. Dan moeten er keuzes worden gemaakt die moeilijk zijn. We proberen iedereen aan boord te houden, maar dat is niet eenvoudig. Er komt veel op ons pad waar we mee moeten omgaan. Het is een delicate situatie, maar we doen er alles aan om eruit te komen. Ik probeer mijn rol daarin optimaal in te vullen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen