Nederlands toptalent Redan scoort drie keer in Youth League

3 oktober 2018, 18:52   Bijgewerkt: 3 oktober 2018, 19:01

Daishawn Redan heeft zijn eerste doelpunten in het nieuwe Youth League-seizoen gemaakt. Het Nederlandse toptalent van Chelsea scoorde woensdag drie keer in het duel met de leeftijdsgenoten van Molde FK. De Engelse Onder-19 ploeg won de wedstrijd met liefst 10-1.

Het krachtsverschil tussen de twee teams werd snel duidelijk. Na een helft spelen leidde Chelsea al met 7-0. Redan had twee van de doelpunten voor zijn rekening genomen. Na rust deed hij nog een duit in het zakje, alvorens hij werd gewisseld. Ook Juan Familia-Castillo (ex-Ajax) kwam in actie. Hij verscheen niet op het scorebord en werd gelijktijdig met Redan naar de kant gehaald. Ian Maatsen (ex-PSV) speelde de hele wedstrijd.

Redan (17) staat te boek als toptalent. De jonge aanvaller maakte meer dan een jaar geleden de overstap van de opleiding van Ajax naar die van Chelsea. In Londen en in de vertegenwoordigende elftallen van Oranje laat Redan regelmatig zien wat hij in huis heeft. Het afgelopen seizoen bereikte Redan met het Onder-19 team van Chelsea de finale van de Youth League. Gedurende het toernooi scoorde de Nederlandse aanvaller vier keer in vijf wedstrijden. In de finale trof hij geen doel: de talenten van FC Barcelona wonnen de eindstrijd met 3-0.

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!