Van Dijk en Wijnaldum onderuit, Donk verliest ook

3 oktober 2018, 22:54

Liverpool is er woensdagavond niet in geslaagd om ook het tweede groepsduel winnend af te sluiten. De Engelsen leken een punt over te houden aan het uitduel met Napoli, maar verloren met 1-0 door een late goal van Lorenzo Insigne. Net als Van Dijk en Wijnaldum bleef Ryan Donk met lege handen staan. Hij ging met Galatasaray met 1-0 onderuit tegen FC Porto.

Napoli - Liverpool (1-0)

Liverpool is samen met Paris Saint-Germain in Groep C de grote favoriet om door te stoten naar de knock-outfase van de Champions League. De Engelsen bewezen zichzelf in de eerste groepswedstrijd een goede dienst door voor eigen publiek de Franse topclub met 3-2 te verslaan. Tegen Napoli hoopte Liverpool de volgende stap te zetten, maar net als het afgelopen weekend tegen Chelsea (1-1) leed de club puntenverlies.

De Premier League-club startte zoals zo vaak dit seizoen met Van Dijk en Wijnaldum in de basis. Zij zagen vroeg in de wedstrijd Naby Keïta uitvallen, die vervangen werd door Jordan Henderson. Liverpool maakte in Napels weinig indruk. De beste kansen van de wedstrijd waren voor de thuisploeg, maar onder meer oud-Ajacied Arkadiusz Milik en oud-PSV'er Dries Mertens (lat) scoorden niet. In de slotfase dompelde Lorenzo Insigne Liverpool in rouw door de 1-0 te maken.

FC Porto - Galatasaray (1-0)

Groep D is op papier de zwakste groep van het huidige Champions League-seizoen, maar zeker niet de minst spannende. Drie ploegen lijken te gaan strijden om twee plekken: Schalke 04, FC Porto en Galatasaray. De laatste twee clubs speelden woensdagavond in Portugal tegen elkaar. De winst ging naar de Zuid-Europeanen, die aan één doelpunt genoeg hadden voor de winst: 1-0.

Het was Moussa Marega die vlak na rust de enige treffer van de wedstrijd maakte. De Malinees kopte vrij raak uit een hoekschop van Alex Telles. Donk en de in Rotterdam geboren Garry Rodrigues speelden de hele wedstrijd, maar konden een Turkse nederlaag niet voorkomen. Porto komt door de zege op gelijkte hoogte met Schalke, dat eerder op de avond met 0-1 won bij het nog puntloze Lokomotiv Moskou. Galatasaray staat derde, maar heeft slechts één punt minder dan de twee clubs die erboven staan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen