Ploeggenoten vol lof over Messi: "Hij is de allerbeste"

4 oktober 2018 – Met twee doelpunten, twee prachtballen op de paal en twee heerlijke voorassists was Lionel Messi de grote man aan de kant van FC Barcelona op bezoek bij Tottenham Hotspur woensdagavond. Na de 2-4 overwinning waren zijn ploeggenoten vol lof over de kleine Argentijn. "Hij is de allerbeste ter wereld, daar hoef je geen gesprek over te voeren", aldus Jordi Alba. Ook Arthur Melo én Ivan Rakitic waren het daar volledig mee eens.

Ploeggenoten vol lof over Messi: "Hij is de allerbeste"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Messi laat de meest bijzondere dingen op routine lijken", aldus de Braziliaanse middenvelder Arthur na het duel. "Hij is de beste speler in de geschiedenis van het voetbal. Het is een eer om naast hem te spelen en hij helpt me ontwikkelen." De Braziliaan speelde in Londen vanaf het begin en kreeg zelf ook complimenten voor zijn optreden. "Hij werkt zo hard in de trainingen, dat je het terugziet", aldus Rakitic.

De mooiste woorden van de Kroaat waren echter ook voor Messi. "Er is maar één speler beter dan de rest. Het is duidelijk, ongeacht wie de awards wint. Dat is Lionel Messi", aldus Rakitic. "Ik begrijp dat sommige prijzen anders werken en onafhankelijk zijn van individuele prestaties soms, zoals bij Luka Modric. Maar met alle respect: Messi is anders. Hij is op een ander niveau voor iedereen."

'Niemand kan met hem vergelijken'
Ook Alba, die een uitstekende band heeft in het veld met Messi, stak de loftrompet. "Hij eet aan een andere tafel dan wij", vergeleek hij. "Dat zei ik toen ik bij Valencia zat en dat zeg ik nu nog steeds. Niet één aspect in zijn spel is niet van het hoogste niveau ter wereld. Niemand kan zich met hem vergelijken, zo simpel is het."

UEFA Champions League

gerelateerd