Luis Enrique passeert Alba weer, Alcacer en Koke wél opgeroepen

4 oktober 2018, 12:32

Luis Enrique blijft Jordi Alba negeren voor de nationale ploeg van Spanje. Net als bij de eerste selectie van de bondscoach zit de linksback van FC Barcelona ook niet bij de tweede selectie voor de duels met Wales en Engeland. Jonny Castro, die op dezelfde positie uit de voeten kan, maakt zelfs zijn debuut en krijgt de voorkeur boven de voetballer van de Catalanen. Koke keert wel terug in de Spaanse selectie.

Dat maakte de bondscoach bekend via de officiële kanalen. Real Betis-verdediger Marc Bartra kan eveneens op weer een oproep rekenen. Daniel Carvajal en Isco ontbreken beide met blessures en worden zodoende vervangen. Verder is Paco Alcacer wel opgeroepen, terwijl Diego Costa geen uitnodiging heeft ontvangen van de bondscoach.

De afwezigheid van Alba is opmerkelijk, omdat de zeer onervaren Marco Alonso en Jose Luis Gaya de vorige keer wel werden oproepen. Omdat zij ook ditmaal bij de selectie zitten, lijkt Castro - die momenteel verhuurd wordt door Atlético Madrid aan Wolverhampton Wanderers - vooral de tijdelijke vervanger van Carvajal. Castro kan namelijk zowel op links als rechts achterin uit de voeten. "Ik weet echt niet waarom ik niet ben opgenomen. De beslissing ligt bij de coach en die moet ik respecteren", liet Alba de vorige keer nog weten. Zonder de back begon Spanje wel uitstekend aan de Nations League, met zeges op Kroatië (6-0) en Engeland (1-2)

De volledige selectie:

Keepers: Kepa, Pau Lopez, De Gea

Verdedigers: Gayá, Marcos Alonso, Albiol, Nacho, Ramos, Bartra, Azpilicueta, Jonny

Middenvelders: Busquets, Rodri, Koke, Ceballos, Thiago, Saúl

Aanvallers: Asensio, Morata, Rodrigo, Suso, Iago Aspas, Paco Alcacer

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen