Groep D: Cocu wint weer eens, Vranjes grote schlemiel

4 oktober 2018, 20:46   Bijgewerkt: 4 oktober 2018, 21:51

Phillip Cocu heeft eindelijk weer eens een goed resultaat behaald met Fenerbahçe. In eigen huis had de ploeg van de Nederlandse coach alleen voor de rust moeite met de opponent, waarna Islam Slimani met twee doelpunten Cocu de broodnodige zege bracht. Voor Anderlecht was er weer een tegenvallend resultaat: in eigen huis bleek Dinamo Zagreb te sterk, dankzij een vervelende hoofdrol voor Ognjen Vranjes. 

Fenerbahçe - Spartak Trnava 2-0

In het by far niet uitverkochte Sukru Saracoglustadion moest Cocu niet alleen de kansen in de Europa League, maar ook vooral zijn eigen baan zien te redden tegen Spartak Trnava. De ploeg uit Slowakije had twee weken geleden verrassend gewonnen in eigen huis van Anderlecht en hield ook in Istanbul voor de pauze uitstekend stand. Via met name aanvaller Islam Slimani was de thuisploeg meermaals dicht bij de openingstreffer, maar Martin Chudy hield zijn doel schoon.

De spelers van Fenerbahçe wilden nog zeker voor hun oefenmeester door het vuur gaan, maar waren soms simpelweg niet bij machte om echt gevaarlijk te worden. Meteen na de pauze kreeg het een handje hulp van diezelfde Chudy, die voor de pauze nog zo goed keepte. Uit een corner greep de keeper maar half in, waarna de bal viel voor Slimani. Meteen na de pauze kon hij van dichtbij profiteren van de blunder en bracht hij Cocu de zo belangrijke treffer. Twintig minuten voor het einde verdubbelde de aanvaller de score met een simpele kopbal, waarmee hij de Nederlandse coach weer wat lucht geeft. Al zal de druk, met de derby tegen Istanbul Basaksehir in aantocht, hoog blijven. 

Anderlecht - Dinamo Zagreb 0-2

Na de pijnlijke uitschakeling in de Belgische beker tegen Union, een tegenvallend gelijkspel in de Belgische Jupiler Pro League en de armoedige nederlaag in de eerste speelronde van de Europa League tegen Spartak Trnava (1-0) heeft de ploeg van Hein Vanhaezebrouck weer een tik gekregen. Na een overtreding van Ognjen Vranjes kregen de bezoekers een penalty en die werd benut door Izet Hajrovic. Toen diezelfde verdediger nog een overtreding maakte aan het begin van de tweede helft, kon hij met een tweede gele en dus rode kaart vertrekken. Met een man meer profiteerde Zagreb optimaal. Amer Gojak nam de 0-2 voor zijn rekening en besliste daarmee ook het duel.

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen