Groep A: Bayer Leverkusen en FC Zürich gaan fier aan kop

4 oktober 2018, 21:14

Bayer Leverkusen en FC Zürich gaan na twee wedstrijden in groep A fier aan kop. Na hun ontmoetingen met respectievelijk AEK Larnaca en Ludogorets hebben de beide ploegen een honderd procent score. Voor Larnaca en Ludogorets wordt overwintering in de Europa League nu al een hele opgave.

Bayer Leverkusen - AEK Larnaca 4-2

Bayer Leverkusen was in eigen huis beter dan AEK Larnaca. Onder meer Sven Bender raakte de paal Maar de Cyprioten, met ADO-jeugdproduct Hector Hevel in de basis, kwamen tegen de verhouding in op voorsprong via Ivan Trickovski. De verdiende gelijkmaker viel op slag van rust. Van dichtbij schoot Leverkusen-talent Kai Havertz van de gelijkmaker binnen. Invaller Lucas Alario stond koud in het veld of hij schoot - een paar meter buitenspel - de 2-1 tegen de touwen. Diezelfde Alario zorgde in de 88ste minuut voor de derde Duitse treffer. Vooral de assist van Kevin Volland was een pareltje. Dimitris Raspas maakte in de slotfase nog wel de aansluitingstreffer. Larnaca ging nog naar voren en van die ruimte profiteerde Julian Brandt: 4-2.

FC Zürich - Ludogorets 1-0

De kansen bij FC Zürich en Ludogorets waren erg spaarzaam. Voormalig NEC'er Victor Palsson kreeg vlak voor het einde een van de weinige mogelijkheden. Hij had het vizier op scherp dichtte Jody Lukoki en consorten de tweede Europese nederlaag toe.

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!]