Groep B: Salzburg herstelt zich na snelle achterstand tegen Celtic

4 oktober 2018, 20:55   Bijgewerkt: 4 oktober 2018, 21:08

Red Bull Salzburg heeft schade voorkomen tegen Celtic. De Oostenrijkers herstelden zich van een snelle achterstand en wonnen met 1-3. RB Leipzig kende geen enkele moeite met Rosenborg (1-3). In groep B staat Salzburg bovenaan en gaan Celtic en Leipzig in de achtervolging.

Red Bull Salzburg - Celtic 3-1

Celtic deed in de eerste helft niet onder voor Red Bull Salzburg. Sterker nog, de Schotten kwamen razendsnel op voorsprong. Odsonne Edouard was er in de tweede minuut als de kippen bij. Salzburg kreeg vervolgens veel meer kansen dan Celtic. Dat Munas Dabbur (foto) tien minuten na rust voor de gelijkmaker zorgde, was dan ook een logisch gevolg. Celtic brak en moest ook de 2-1 slikken: Takumi Minamino was het eindstation van een goede aanval. Met een rake penalty stelde Dabbur definitief orde op zaken.

Rosenborg - RB Leipzig 1-3

In Trondheim was het eenrichtingsverkeer. RB Leipzig drong Rosenborg terug en dat resulteerde in een terechte voorsprong voor de Duitsers. Jean-Kevin Augustin nam de 0-1 tegen de ploeg van Rini Coolen voor zijn rekening. Ibrahima Konate verdubbelde in de tweede helft de voorsprong en besliste daarmee het duel. Issam Jebali pikte ook een doelpunt mee en bepaalde de eindstand op 1-3.

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!]