Groep I: Babel en Lens verliezen door blunder Karius tegen Malmö

4 oktober 2018, 23:02   Bijgewerkt: 4 oktober 2018, 23:13

Jeremain Lens en Ryan Babel (als invaller) hebben op bezoek bij Malmö FF een pijnlijke nederlaag geleden in de Europa League. Na een blunder van Loris Karius gaf de Turkse ploeg het volledig uit handen in Zweden. Omdat de andere Scandinavische ploeg, Sarpsborg 08 FF, ook won van RC Genk is de spanning in Groep I volledig terug: alle ploegen staan na twee duels op drie punten. 

{image[329290][right-half][]}Malmö FF - Besiktas

Jeremain Lens en Ryan Babel hebben op bezoek bij Malmö FF een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlanders kwamen na een blunder van Loris Karius, die een voorzet over zich heen zag gaan in het doel, na een klein uur op achterstand. Dat was voor coach Senol Günes reden om Babel en Ricardo Quaresma in te brengen - Lens was basisspeler. Maar dat mocht niet baten, want een kwartier voor het einde ging er wéér een speler van de Turken in de fout. Caner Erkin, hij kreeg het openingsdoelpunt op zijn naam omdat de voorzet via zijn been ging, maakte een overtreding in het zestienmetergebied waardoor de thuisploeg een penalty kreeg.

Oud-Ajacied Markus Rosenberg ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen. In de slotfase probeerden de Turken het nog wel, maar de Zweedse ploeg hield uiteindelijk simpel stand. Door de zege is de spanning in de poule weer helemaal terug: alle teams hebben na twee duels namelijk drie punten.

Sarpsborg 08 FF - RC Genk 3-1

Groot feest voor Sarpsborg 08 FF: de Noorse club heeft de eerste overwinning in het hoofdtoernooi in de Europa League uit de historie geboekt. In eigen huis werd RC Genk verslagen dankzij twee doelpunten van Patrick Mortensen. Al na vijf minuten schoot de aanvaller met rollertje raak in de verre hoek en na een uur deed hij deed hij dat op aangeven van Kristoffer Zachariassen in de andere hoek en dan een stuk overtuigender. Omdat diezelfde Zachariassen even daarvoor ook scoorde uit de kluts bij een corner, was de gelijkmaker van Leandro Trossard van meteen na de rust ongedaan gemaakt. En dus genoot iedereen in Noorwegen van deze verrassende zege.

[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/339505/cocu-heeft-weer-wat-lucht-zeer-te-spreken-over-resultaat/,_blank,

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen