Groep G: Rangers verrassend bovenaan, weer spektakel Villarreal

4 oktober 2018, 23:15

Rangers FC is na twee duels de verrassende koploper van Groep G van de Europa League. In eigen huis hadden de Schotten de nodige moeite met Rapied Wien, maar werd er uiteindelijk wel gewonnen. Omdat Spartak Moskou en Villarreal in een spektakelstuk niet tot een winnaar kwamen, gaat de ploeg van Steven Gerrard met vier punten na twee duels zelfs aan de leiding.

Rangers - Rapid Wien 3-1

En dat ze wonnen in eigen huis had het helemaal geen schijn van, want vlak voor de rust kwamen de bezoekers juist op voorsprong. Veton Berisha opende met een rommeldoelpunt namelijk nog de score namens de bezoekers, dat het eerste duel verrassend hadden gewonnen van Spartak Moskou (2-0). Alfredo Morelos maakte echter meteen tegen de verhoudingen in weer gelijk, waardoor Gerrard met zijn ploeg goed weg kwam. Tegen Villarreal waren ze ook al de mindere, maar kregen ze een laat punt (2-2).

Dat werden er in eigen huis liefst drie: tot groot gejuich van coach Gerrard kreeg de thuisploeg een penalty vijf minuten voor tijd. Dat buitenkansje was aan James Tavernier wel besteed, die hard en hoog in de hoek schoot. In de slotfase knokte Rapid voor een punt, maar in de counter kon Morelos simpel de beslissende goal binnenlopen.

{image[329297][right-half][]}Spartak Moskou - Villarreal 3-3

Net als tegen Rangers (2-2) maakte Villarreal er een spektakel stuk van. Maar net als tegen de Schotten stonden ze aan het einde van de rit slechts met een punt in handen. Ditmaal zullen ze er echter wel blij mee zijn, want diep in blessuretijd stond het nog met 2-3 achter. Tot twee keer toe had Zé Luís (strafschop en kopbal) een voorsprong van de bezoekers ongedaan gemaakt en toen Melgarejo vijf minuten voor het einde de Russen op voorsprong schoot, hing er een zege in de lucht. Diep in blessuretijd kregen de gasten echter een penalty en dat buitenkansje was wel aan invaller Santi Cazorla besteed: 3-3.