Van Persie succesvol in beroep en ontloopt schorsing

5 oktober 2018, 10:01   Bijgewerkt: 5 oktober 2018, 12:20

Robin van Persie is vrijgesproken van zijn rode kaart tegen Vitesse. Die uitspraak heeft de tuchtcommissie vrijdag gedaan na de hoorzitting van donderdag in Zeist. De aanklager betaald voetbal wilde de aanvoerder van Feyenoord voor drie wedstrijden schorsen, waarvan één voorwaardelijk. Van Persie ging met succes in beroep. 

Door het schikkingsvoorstel stonden de competitiewedstrijden tegen Willem II en PEC Zwolle op de tocht voor Van Persie. Omdat hij niet akkoord ging, bestond het risico dat de captain ook de Klassieker tegen Ajax zou missen. Tijdens de zitting van donderdagavond bleef de aanklager bij zijn eis. Van Persie ging samen met Feyenoords huisjurist Joris van Benthem voor vrijspraak.

Van Persie kreeg in de wedstrijd tegen Vitesse een rode kaart van Serdar Gözübüyük voor zijn tackle op Max Clark. De aanklager volgde het oordeel van de arbiter en de VAR dat Van Persie het risico nam dat hij zijn tegenstander kon blesseren. De topscorer aller tijden van Oranje stelde dat hij die intentie geen moment had. "Het ligt niet in mijn aard om spelers te blesseren", sprak hij

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen